Comisia Tehnica Centrala din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) s-a reunit, marti, pentru a stabili masurile preliminare pregatirii alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din 30 noiembrie.

Potrivit comunicatului, depunerea candidaturilor a fost finalizata, acestea urmand sa ramana definitive cel mai tarziu la sfarsitul zilei de miercuri, iar propunerile de candidatura urmeaza sa fie afisate la loc vizibil la sediile birourilor electorale de circumscriptie.

Totodata, secretarul de stat din cadrul MIRA, Victor Paul Dobre, a anuntat ca toate structurile teritoriale de administrare a bazelor de date privind evidenta persoanelor au intocmit si comunicat primarilor listele electorale permanente, acestea fiind puse la dispozitia alegatorilor. In functie de solicitarile formulate, au fost puse la dispozitia partidelor politice, aliantelor politice si aliantelor electorale copii ale listelor electorale permanente. De asemenea, au fost confectionate stampilele de control ale sectiilor de votare si au fost stabilite si asigurate locurile speciale pentru afisajul electoral.

In acelasi timp, listele cu magistrati, juristi si alte persoane care se bucura de o buna reputatie, din randul carora vor fi desemnati, prin tragere la sorti, presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare si loctiitorii acestora, sunt in curs de finalizare. Judetele care au finalizat aceasta operatiune au transmis Autoritatii Electorale Permanente listele intocmite, in vederea avizarii.

Potrivit datelor comunicate pana in prezent, in 36 judete si municipiul Bucuresti a fost incheiata procedura de achizitie publica in ceea ce priveste imprimarea buletinelor de vot, in sensul ca au fost stabilite societatile comerciale ce vor realiza tiparirea.

Institutiile prefectului care au semnat contractul pentru tiparirea buletinelor de vot au inceput sa ridice de la unitatile teritoriale ale Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat cantitatile de hartie necesare acestei activitati.