Presedintele BNS Cluj, Andrei Rusu, a declarat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca sprijinul se va manifesta printr-un indemn catre membri de sindicat sa voteze PD-L.

Dupa cateva consultari cu liderii sindicatelor membre am decis sa il sprijinim pe domnul deputat Giurgiu si, impliciti, progrsamul si reprezentantii PD-L, in speranta ca vor face ceea ce zic dansii acum. Probabil vor micsora pretul la gaze si la benzina si vor ajuta municipiul Cluj-Napoca si judetul Cluj. Noi ii asiguram de sprijinul nostru si in discutiile private cu membri de sindicat le vom spune sa ii sustina”, a declarat Rusu.
Acesta a spus ca cele 15 sindicate care si-au exprimat deja sustinerea pentru Mircia Giurgiu si PD-L au circa 12.000 de membri, iar BNS are 18.000 de membri a nivelul judetului Cluj.

La randul sau, deputatul Mircia Giurgiu a afirmat ca va initia discutii si cu alte sindicate pentru a pune punct acorduri de principiu asemanatoare. „Vom initia si alte discutii cu alte sindicate. Deocamdata ne intalnim joi cu Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor”, a spus deputatul clujean, care a detinut, inainte de deveni parlamentar, functia de presedinte al BNS Cluj.