Lucian Bolcas a motivat ca hotararea de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale vizeaza "drepturi electorale si incalca pricipiul egalitatii votului".

De asemenea, Lucian Bolcas a mai cerut inca o data Curtii de Apel Bucuresti suspendarea Hotararii de Guvern privind colegiile uninominale, motivand prin preintampinarea unui eventual prejudicu.

Pe de alta parte, reprezentantul Guvernului a cerut respingerea cererii PRM de suspendare a hotararii privind colegiile uninominale, motivand ca, potrivit legii, "nu se pot face mai multe cereri de suspendare pe aceleasi motive", in acest caz neexistand niciun motiv nou.

Curtea de Apel Bucuresti discuta, astazi,cererea PRM de anulare a hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale.

Termenul initial in acest proces privind anularea hotararii fusese stabilit pe 11 noiembrie, dar PRM a cerut ca judecarea sa aiba loc mai devreme, solicitare care a fost aprobata.

Pe 26 septembrie, presedintele Corneliu Vadim Tudor a declarat ca a solicitat devansarea termenului de judecata pe fond, din noiembrie in octombrie, "pentru ca nimeni, nici macar Tariceanu, sa nu invoce ca s-a intrat in criza de timp".

Reamintim ca magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, pe 25 septembrie, solicitarea PRM de suspendare a hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Lucian Bolcas, reprezentantul PRM, a declarat, imediat dupa anuntarea deciziei magistratilor, ca partidul sau continua procedura de amanare a alegerilor pe votul uninominal, prin recurs. "PRM va starui si va declara recurs. Sunt prea evidente si flagrante toate ilegalitatile hotararii de Guvern, pentru a fi trecute cu vederea. Sa nu uitam, a fost o simpla cerere de suspendare. Pe 11 noiembrie (n.r. termenul initial) se va judeca cererea de anulare", a mai spus Bolcas.

Premierul Tariceanu a spus ca, daca judecatorii ar fi dat castig de cauza PRM, Guvernul era pregatit cu un pachet legislativ care urma sa fie adoptat imediat, ministrii fiind "tinuti in asteptare" pentru organizarea unei sedinte de Guvern extraordinare. Premierul a spus ca intentiona sa convoace la o dezbatere partidele politice care sustin "sincer" votul uninominal , astfel incat Guvernul sa aiba suport politic in Parlament.