Dan Voiculescu s-a transfor­mat in primul pietar al tarii pentru a castiga voturile electoratului din sectorul 4, unde candideaza pentru un fotoliu de senator. Cartofi, morcovi, ardei capia, varza, dovlecei, mere si struguri sunt oferite clientilor de presedintele fondator al PC in Piata Covasna, intr-un proiect aflat sub egida Fundatiei ce ii poarta numele.

Firma "Ominvest", controlata de familia Voiculescu, strange marfa din jurul Capitalei pentru a o putea comercializa intr-o piata din cartierul Berceni.

Actiunea desi nu este ilegala, se inscrie in campania imorala lansata de liderul PC in urma cu o luna, cand si-a instalat corturi ale Fundatiei in colegiul unde va candida.

Piata Covasna din cartierul Berceni se afla pe o strada, unde lumina vine doar din cer in timpul noptii, pentru ca iluminatul stradal nu mai functioneaza de mai bine de trei luni. Inghesuita intre blocuri, de pe vremea cand economatele lui Vanghelie erau la moda, ea deserveste in mare masura pensionarii din jur. Mizand pe acest fapt, liderul PC a trecut la ofensiva in cartier. "A venit Voiculescu si a luat toata piata. I-a imbracat pe astia cu veste cu numele lui, a pus bannere peste tot, le da bani, pune muzica. Le-a promis ca le da sase milioane de lei pe luna pentru a vinde produsele pe care le aduce el in piata. E campanie, ce naiba", ne-a dezvaluit o doamna care locuia in zona.

Ea ne-a explicat cum decurge o zi in piata. "Vine de dimineata masina cu marfa. Au inchiriat jumatate din tarabe si vand diverse legume. Vanzatorii sunt angajati, nu sunt producatori. Stau pana seara cand predau toti banii la oamenii de la Fundatie. Ei se ocupa cu strangerea banilor, apoi ii dau mai departe", ne-a soptit ea. "Pe cei de la Fundatie ii gasiti acolo jos unde scrie branza", a strigat o precupeata. Cei de la Fundatia "Dan Voiculescu" erau de fapt patru tineri care s-au recomandat ca sefii pietei. "Toti suntem sefi aici. Asa e cu tineretul", a declarat mandru un tanar imbracat intr-un trening albastru, cu cercel in ureche. "Sa scrieti de bine ca sa avem si noi ce vinde. Sa nu inchida astia", a fost rugamintea unui batran, speriat ca ar putea pierde banii promisi.