“Ei cu ei, noi cu noi”, a fost sloganul sub care cei 14 candidati ai partidului au fost lansati. Ei au coborat de la bordul unei nave stilizate numita “Speranta”. Presedintele interimar al filialei PD-L Constanta,Mircea Banias, care este si candidat la Senat in Colegiul uninominal 4, a anuntat ca partidul sau vrea sa instaleze in Romania o guvernare care sa fie langa oamenii si care sa ii tina acasa pe "Tari-Geoana”.

Cei 10 candidati PD-L Constanta la Camera Deputatilor si cei patru pentru la Senat s-au prezentat pe rand si si-au exprimat dorinta ca la alegerile parlamentare PD-L sa castige si sa desemneze premierul.
Candidatul la Senat pe colegiul uninominal 3, Daniel Florea, a parafrazat sloganul, schimband “Ei cu ei la DNA, noi cu noi la Guvernare”.

La randul sau, candidatul pentru Camera Deputatilor in colegiul uninominal 7, Laurentiu Mironescu, de profesie capitan de nava, a declarat ca vrea sa dea "echipajului speranta si sansa ca amiralul (Traian Basescu, n.r.)", sa-l numeasca premier pe Theodor Stolojan.

La lansare a fost invitat actorul Jean Constantin, care a depanat amintiri si replici din rolul sau Ismail din “Toate panzele sus”.