Cand eram in UDMR, eu am facut primul program si l-am prezentat in Congresul de la Oradea, unde a fost votat. Marko Bela si toti liderii UDMR spun aceleasi lucru, dar nu fac nimic. Cand Marko incepe sa vorbeasca despre autonomie, Janos bacsi (Nenea Janos, trad.) stie ca a inceput campania electorala”, a declarat Kincses.

Kincses Elod a adaugat ca nu poate fi cu nimic original in campanie, deoarece ceea ce doresc maghiarii figureaza atat in programul UDMR, cat si in cel al PCM. „Eu nu pot sa vin cu cine stie stie ce inventii nemaipomenite in campanie. Voi sublinia si voi pune consecvent in apliocare ceea ce figureaza in program”, a spus candidatul.

Kincses a adaugat ca ar prefera ca Bisericile maghiare sa nu se implice in campania electorala. „In cazul in care voi observa ca ceilalti candidati se vor servi de Biserici, evident ca si eu voi incerca sa apelez la Biserica Reformata si Romano-Catolica. Biserica Reformata nu va uita probabil ca eu am fost avocatul lui Tokes Laszlo la Timisoara, iar la Biserica Romano-Catolica sunt acum avocat, pentru redobandirea unei averi foarte mari”, a spus Kincses.

El a adaugat ca episcopul Tokes Laszlo i-a promis sprijin in campanie.