"Candidez independent pentru ca este singura sansa de a ajunge in Parlament. PIN nu-si poate imagina ca ar putea sa obtina 6 mandate de deputat si 3 mandate de senator pentru a intra in Parlamentul Romaniei, pentru ca, pe de o parte, nu am facut intelegeri cu partidele politice mari, asa cum au facut partidele mari intre ele, iar celalalt motiv e de natura financiara, nu avem banii altor partide", a sustinut Lavinia Sandru.

Ea a precizat ca a demisionat din PIN pentru a putea candida independent, dar liderul partidului, Cozmin Gusa, precum si colegii sai o vor sustine in campanie. De altfel, a spus, Sandru, Cozmin Gusa nu va candida pentru un mandat de parlamentar la 30 noiembrie, dar mai sunt cativa colegi de partid din teritoriu care au ales sa candideze ca independenti.

Colegiul ales de Lavinia Sandru se afla in sectorul 5 al Capitalei, in zona Cotroceni, zona in care fostul lider PIN sustine ca se bucura de notorietate. "Am ales colegiul din Cotroceni pentru ca acolo sunt oameni civilizati, care pun mai mult pret pe scoala decat pe bani, care pun mai mult pret pe muzica buna decat pe manelele, nu vreau sa-i jignesc pe altii dar asta a fost criteriul dupa care mi-am ales colegiul", a spus Sandru.

Sandru a precizat ca, de joi, s-a apucat, alaturi de colegii sai din PIN, de strans semnaturi pentru sustinerea candidaturii sale, si a reusit sa adune peste 2.300 de semnaturi, in conditiile in care are nevoie de minim 2.000 pentru a putea candida.

Contracandidatii Laviniei Sandru in colegiul 22 din Capitala sunt Corneliu Ciontu, din partea aliantei PSD+ PC, Alina Gorghiu din partea PNL si Elena Munteanu de la PD-L.