Fostul deputat Viorel Coifan a declarat ca sansele sale de castig, in cazul unei candidaturi independente, ar fi fost foarte mici. „Nu voi reusi sa fac 50 la suta plus 1 si nu voi beneficia de voturi la redistribuiri. Am acceptat sa candidez pe Colegiul III senatorial, zona Sannicolau Mare-Deta”, a declarat corespondentului NewsIn, Viorel Coifan.

Candidatul pentru acest colegiu, Carmen Popescu, s-a retras din cursa

Coifan trebuia sa candideze initial pe unul din colegiile din judetul Timis, in locul caruia a fost numit insa rectorul Universitatii Politehnica Nicolae Robu. Saptamana trecuta, liderul interimar al PNL Timis, Adrian Cioroianu, a declarat ca locul lui Coifan a fost luat de aceasta data de ministrul educatiei si cercetarii, Anton Anton, numit de la centru, ca urmare a faptului ca filiala PNL Timis se situeaza sub media pe tara.

Imediat dupa acest moment, Coifan declarase ca nu va accepta sa candideze pe listele PNL, pe un alt colegiu, iar joi a anuntat ca a inceput sa stranga semnaturi pentru eventuala sa candidatura ca independent. „Trebuie inteles ca am vrut sa candidez aici, pentru ca am avut cele mai bune rezultate la alegerile locale- 33,27% in Timisoara, sunt nascut, crescut si educat in cartierul cu pricina (in care se afla colegiul din Timisoara in care candideaza, n.r.), am experienta in administratia publica si sunt foarte vechi in partid”, a spus atunci Coifan.
Viorel Coifan a fost presedinte al PNL Timis, lider al Consiliului Judetean Timis, deputat PNL de Timis, sef al Institutului National de Administratie si consilier al primului-ministru.