Dosarele liberalilor contineau o lista cu candidatii pentru cele sapte colegii uninominale din judet si nu cereri de candidatura pe care sa fie scris cate un singur candidat, lucru pe care presedintele Biroului Electoral de Circumsciptie Alba nu l-a acceptat. A fost nevoie ca presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu sa trimita prin fax o adresa prin care il imputernicea pe presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, sa semneze cererile de candidatura a celor sapte liberali care candideaza la colegiile uninominale din Alba. In cele din urma, sosarele candidatilor PNL au fost acceptate de catre BEC, pentru verificarea conformitatii, urmand ca in interval de 24 de ore liberalii sa anexeze la dosare imputernicirea si cererile de candidatura semnate de Atanasiu.

Printre candidatii PNL Alba se afla si presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, care va candida pentru un colegiu uninominal la Camera Deputatilor. Atanasiu a declarat ca isi va lua concediu in perioada campaniei electorale si ca face acest lucru pentru ca are nevoie de timp, nu pentru ca ar exista vreo incompatibilitate intre functia pe care o detine in prezent si statutul de candidat la alegerile parlamentare.

"Legea nu prevede incompatibilitati intre candidat si functia pe care o am. In schimb, pentru ca imi trebuie si timp la dispozitie ca sa imi fac campanie, o sa imi iau concediu. Daca nu as fi vrut sa imi iau concediu nu exista niciun fel de incompatibilitate intre functia de presedinte al AVAS si cea de candidat la alegerile parlamentare”, a afirmat Atanasiu.

Teodor Atanasiu va candida din partea PNL Alba pentru locul de deputat din colegiul uninominal 3 Cugir - Zlatna.

Candidatii PNL Alba la Camera Deputatilor sunt: Cosmin Covaciu - Colegiul 1 Alba Iulia, Florin Marginean - Colegiul 2 Sebes-Blaj; Teodor Atanasiu - Colegiul 3 Cugir-Zlatna; Nicolae Popa - Colegiul 4 Aiud-Ocna Mures si Nicolae Furdui Iancu - Colegiul 5 Muntii Apuseni.

Pentru Senat au fost desemnati Nicusor Mihai, in Colegiul 1 Alba Iulia - Cugir - Zlatna - Cimpeni, iar in Colegiul 2 Sebes - Blaj - Aiud - Ocna Mures va candida Tiberiu Barbuletiu.

Presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat ca obiectivul partidului sau il constituie castigarea a doua locuri de deputati si a unuia de senator.