Presedintele executiv al PCM Covasna, Csinta Samu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca au decis sa nu sustina candidati in fiecare circumscriptie. "Am luat aceasta decizie pentru ca in primul rand ne preseaza timpul si pe 21 ar trebui depuse semnaturile. Pe de alta parte, pentru candidatii independenti care si-au exprimat dorinta de a candida am decis ca nu reprezinta garantie pentru reprezentarea valorilor PCM asa cum ne asteptam. Pornim in lupta alaturi de cei trei independenti si numai ei au sustinerea noastra, nu si alti independenti care ar putea sustine acest lucru”, a declarat Csinta.

Cei trei candidati sunt Szilaghyi Sandor, consilier judetean si vicepresedinte PCM Baraolt, care va candida sustinut de PCM in colegiul senatorial din zona Baraolt - Sfantu Gheorghe, Fekete Attila, care candideaza la Camera Deputatilor in Colegiul Sfantu Gheorghe (Fekete Attila este director zonal al unui concern austriac si nu este membru PCM) si Racosi Janos, intreprinzator privat, consilier local PCM si membru in conducerea organizatiei locale PCM Targu-Secuiesc. Acesta din urma il va avea drept contracandidat in Colegiul Targu-Secuiesc, pentru Camera Deputatilor, pe fostul presedinte al Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale, actual deputat UDMR de Covasna Olosz Gergely.

Potrivit unor lideri politici romani, UDMR si PCM Covasna ar avea o intelegere in privinta alegerilor parlamentare, intrucat PCM nu a numit candidati in anumite colegii, afirmatii respinse insa de conducerea partidului si considerate ca nefondate.

Comitetul National al PCM a stabilit, in urma cu aproximativ doua saptamani, ca partidul va sustine independenti la alegerile parlamentare. Dorinta organizatiei din Covasna era insa ca PCM sa participe la alegeri sub sigla civicilor maghiari si ca aceasta decizie sa fie obligatorie pentru toate organizatiile din tara.
In judetul Covasna au fost trasate patru colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si doua pentru Senat.