Deputatul Ioan Oltean, liderul judetean al PD-L Bistrita-Nasaud, a declarat, joi, ca toate cele sase candidaturi au fost inregistrate fiindca lista candidatilor e definitiva. "Am depus lista sa scapam de o grija. In ce priveste obiectivul nostru, vrem ca PD-L sa ia cele mai multe voturi in Bistrita-Nasaud si sa aiba cei mai multi parlamentari din sase”, a declarat Ioan Oltean.

Potrivit reprezentantilor BEJ Bistrita-Nasaud, PD-L este primul partid care isi inregistreaza, in judet, candidaturile. Celelalte formatiuni sau independentii o vor putea face pana in data de 21 octombrie.
Din partea PD-L vor candida Ioan Botis, fostul director al Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Bistrita-Nasaud, pentru Colegiul nr. 1 Camera Deputatilor, Vasile Marc - fost consilier judetean PSD inscris recent in PD-L care va candida pentru Colegiul nr. 2 Camera Deputatilor, Ioan Oltean -d eputat, vicepresedinte PD-L si presedinte al filialei Bistrita-Nasaud a PD-L care va candida pentru Colegiul nr. 3 Camera Deputatilor si Ioan Andreica - fost secretar de stat in Ministerul Lucrarilor Publice pentru Colegiul nr. 4 Camera Deputatilor.
La Senat candideaza Ioan Sbarciu, artist plastic, rectorul Universitatii de Arta si Design Cluj Napoca pentru Colegiul nr. 1 si Sabin Iliesi, conferentiar universitar Universitatea „Vasile Goldis” Arad, pentru Colegiul nr. 2 Senat.