Astfel, omul de afaceri Gheorghe Cretu a fost inscris in colegiul orasului Harlau pentru Camera Deputatilor, transmite corespondentul NewsIn. Liderii PD-L Iasi au explicat ca decizia schimbarii lui Leonte a fost luata de o comisie speciala infiintata la nivelul Biroului Permanent National al partidului, hotararea fiind comunicata filialei iesene miercuri.

"Este o decizie normala, pertinenta. S-a analizat oferta electorala a domnului Cretu si s-a stabilit ca el sa candideze in zona Harlau", a declarat, contactat telefonic, deputatul PD-L de Iasi Petru Movila.
Din partea PD-L Iasi pentru Senat vor candida eurodeputatii Dumitru Oprea si Mihaela Popa (in colegii din municipiul Iasi), fostul sef al Casei de Asigurari de Sanatate, Iulian Serban, fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi Lucian Flaiser si Leonard Rusu, presedinte PD-L Pascani (in colegii din judet).

La Camera Deputatilor, democrat-liberali i-au inscris in cursa electorala, in colegii din municipiul resedinta de judet, pe seful PD-L Iasi, Dan Carlan, consilierul local Daniel Oajdea, consilierul judetean Marius Spanu, vicepresedintele organizatiei locale de tineret Constantin Neagu si fostul prefect de Iasi, Nicusor Paduraru.

In colegii din judet vor candida consilierii judeteni Constantin Serban, Narciza Nedelcu si Valerica Andronache, seful Oficiului Judetean de Plati in Agricultura Liviu Bulgaru, avocatul Dragomir Tomaseschi, actualul deputat Petru Movila si omul de afaceri Gheorghe Cretu.

Iasul va trimite in Legislativ 17 parlamentari, 12 deputati si cinci senatori. PD-L este primul partid care a depus candidaturile, in timp ce PNL si PSD nu au dat inca publicitatii lista completa cu candidatii la alegeri.