Locul lui Seculici, care era anuntat candidat pentru un mandat de senator in colegiul din municipiu, va fi luat de viceprimarul Aradului, Ovidiu Marian, care initial isi anuntase candidatura pentru un mandat de deputat intr-un colegiu din municipiu.

"A fost o strategie interna legata de prezentarea candidatilor. Am vrut sa prezentam oameni care sa se implice. Am avut o discutie cu colegii mei din organizatie si cu conducerea centrala a partidului si am ajuns la concluzia ca in acest moment este mai importanta prezenta mea in cadrul societatii comerciale pe care o conduc (SC Proiect SA - n.r.), atata timp cat organizatia locala are o rezerva de cadre foarte buna, cu oameni competenti, care pot suplini aceasta activitate pe care am desfasurat-o eu. Raman in continuare sa conduc organizatia judeteana. Daca mi se va face o propunere, voi accepta un loc in viitorul Guvern“, a declarat Gheorghe Seculici, fost vicepremier in guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu.

Liderul PD-L Arad a mai spus ca pe listele cu candidatii organizatiei pentru alegerile parlamentare sunt oameni tineri, pe care partidul ii promoveaza. Candidatii PD-L Arad pentru alegerile parlamentare din luna noiembrie vor fi lansati sambata, in prezenta unor membri din conducerea centrala a partidului. Conform conducerii democrat-liberalilor aradeni, la lansarea candidatilor vor fi prezenti Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Liviu Negoita. La Arad va fi dezbatut si un capitol din strategia de guvernare a PD-L, cel privind descentralizarea in administratia publica. Prim-vicepresedintele PD-L Arad, Gheorghe Falca, a spus, miercuri, ca dupa lansarea candidatilor, invitatii vor fi prezenti si la Festivalul Vinului.

Conform Comisiei de cod electoral, judetul Arad a fost impartit in trei colegii de senator, unul in municipiul Arad, unul pe Valea Muresului si unul pe Valea Crisurilor. La deputati vor fi trei colegii in municipiul Arad, doua pe Valea Muresului si doua pe Valea Crisurilor.

Din partea PD-L Arad, pentru Senat vor candida Ovidiu Marian, Aurel Ardelean, Constantin Igas, iar pentru Camera Deputatilor Adrian Nitu, Lucian Tipei, Claudia Boghicevici, Marius Gondor, Iosif Matula, Gheorghe Feies si Iustin Cionca. Prim-vicepresedintele PD-L Arad, Gheorghe Falca, a declarat ca organizatia pe care o conduce isi propune sa obtina la alegerile parlamentare cel putin cinci mandate de deputat si doua de senator.