"PNL si Crin Antonescu nu sunt in masura sa puna conditii PD-L. Rezultatele alegerilor vor demonstra acest lucru. PD-L va castiga alegerile astfel incat sa nu mai fie nevoit sa accepte sau sa discute conditii cu nimeni, nici cu Crin Antonescu, nici cu ceilalti", a declarat luni liderul PD-L, Emil Boc.

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni ca, din punctul sau de vedere, o alianta post-electorala cu PD-L ar fi mai convenabila pentru liberali,dar a criticat implicarea presedintelui Basescu sustinand ca democrat-liberalii se afla intr-o relatie de subordonare fata de seful statului.

"Eu am spus ca, din punctul meu de vedere, strict personal, ar exista mai multe compatibilitati cu PD daca... Numai ca la PD exista cateva impedimente majore care nu cred sa dispara pana atunci si, in principal, este vorba despre legatura de subordonare totala dintre PD si presedintele Traian Basescu, corelata cu linia politica, cu atitudinea, cu intentia permanenta a presedintelui Traian Basescu de a instaura in scena politica romaneasca un tip de partid prezidential in care sa dizolve PNL", a spus Antonescu. El a adaugat ca aceast lucru este si va ramane "inacceptabil" pentru liberali.

Liderul PNL a afirmat ca, din aceasta cauza, o alianta post-electorala a PNL cu PD-L "ramane destul de putin probabila", fiind "greu de crezut". Antonescu a declarat ca, discutiile despre aliante post-electorale au loc dupa scrutin.

"Nu exista nicio preferinta. Daca ar fi dupa preferintele noastre, atat PD-L, cat si PSD sunt foarte departe de a fi doriti de noi ca aprteneri de alianta din motive diferite. Pe de alta parte, e greu crezut in mod realist ca un singur partid isi va putea adjudeca majoritatea absoluta in viitorul Parlament", a exprimat vicepresedintele PNL.

Intrebat daca, in aceasta situatie ramane valabila varianta colaborarii post-electorale cu PSD, Antonescu a raspuns: "Vom vedea daca ramane, daca face 5%, daca intra-n Parlament, sunt multe variabile..."