Ioan Barta are 48 de ani, este de profesie inginer energetician, si detine functia de director adjunct la combinatul de apa grea Romag Prod. Barta candideaza pentru Camera Deputatilor in colegiul 2 din judetul Mehedinti, ce cuprinde jumatate din municipiul Drobeta Turnu Severin, Orsova si localitatile de pe Clisura Dunarii, si ar fi bucuros daca ar obtine macar 100 de voturi. Asta pentru ca in judet exista doar 280 de maghiari asa cum arata ultimul recensamant.

"Sunt multumit daca iau 100 de voturi. As fi un demagog sa spun ca am sanse de castig. As mai putea lua totusi ceva voturi in plus de la cineva care ma cunoaste bine sau de la cativa nehotarati!", a declarat Brata. Mehedinteanul de nationalitate maghiara este divortat, are doua fete stabilite in Bucuresti si locuieste in Drobeta Turnu Severin. De loc este din Oradea, ambii parinti fiind de etnie maghiara. Dupa 1985 cand a absolvit Institutul Politehnic din Timisoara "Traian Vuia" a fost detasat ca inginer la combinatul de apa grea din Mehedinti.

Unul dintre contracandidatii sai este chiar seful de la serviciu, pedelistul Cornel Ghita, director la Romag Prod. "Nu-i voi ataca. De fapt nu voi ataca pe nimeni. Mesajul meu politic va fi nici la stanga nici la dreapta, ci inainte. Vom colabora cu toate partidele pentru binele mehedintenilor, cu exceptia PRM. Orice vot castigat ajuta la nivel national UDMR si de aceea am acceptat sa candidez. Sunt si mehedinteni care vor sa fie reprezentati de UDMR, putini ce-i drept!", a precizat Barta.

El sustine ca organizatia judeteana in care activeaza nu face diferente intre maghiari si romani un exemplu fiind acela ca UDMR Mehedinti are in orasul Baia de Arama doi consilieri locali de nationalitate romana, Ion Ciobanu si Titerlea Dumitru. Si tot romanca este si Mihai Ramona, candidatul UDMR la functia de primar din Baia de Arama, care a a fost la un pas de a casiga acest fotoliu.

Presedintele UDMR Mehedinti, Molnar Imre, in casa caruia se afla sediul de partid, spune ca la alegerile europarlamentare organizatia pe care o conduce a dat randament dublu. "Am adus aproape 600 de voturi la europarlamentare in conditiile in care in judet nu traiesc mai mult de 300 de maghiari! Eu spun ca nu stam rau!", a declarat Imre Molnar.

Ceilalti candidati UDMR in Mehedinti sunt: in colegiul 1 la Camera Deputatilor, Nistor Jozsef doctor stomatolog din Orsova, la colegiul 3 Mihai Bugarsky professor de muzica din Deva, la colegiul 4 Stefan Emeric Mednyanszky pensioner din Severin, fost dispecer navigatie la hidrocentrala PF 1. Pentru Senat in colegiul 1 candideaza Molnar Imre, om de afaceri din Severin, iar pentru colegiul 2 Pall Matyus professor de muzica la liceul numarul 4 din Severin.