Fostul presedinte al filialei PC Timisoara, Ciprian Ene, a declarat ca a demisionat din filiala ca urmare a masurilor nedemocratice luate de liderul PC Timis, Maria Grapini. "Am decis sa-mi dau demisia din partid din cauza modului de desfasurare a ultimei sedinte, in care hotararile s-au luat nedemocratic. Alaturi de mine au venit cei 15 membri ai Biroului Municipal si inca aproximativ 150 de membri de partid", a declarat, joi, fostul presedinte al PC Timisoara, Ciprian Ene.

In alta ordine de idei, presedintele PD-L Timis, Dorel Borza, a declarat ca sondajul intern pentru stabilirea candidatului la Camera Deputatilor pe Colegiul 1 Timisoara s-a incheiat, Radu Lambrino fiind ales sa candideze in acest colegiu, in urma unui sondaj in care au intrat patru persoane. "Nu va putem da numele acestora, pentru ca sunt chestiuni interne de partid. In ceea ce-l priveste pe Ovidiu Draganescu, nu va pot nici confirma, nici infirma ca s-au purtat discutii cu el. In 16 octombrie, la Bucuresti, Colegiul Director National va valida propunerile noastere pentru Camera Deputatilor si Senat", a apus Dorel Borza.
Initial, deputatul Radu Lambrino urma sa candideze pe Colegiul nr. 4 la Camera Deputatilor. Acum, in Colegiul 4 a fost propus consilierul judetean Noditi Gheorghe.

Surse din PD-L Timis afirmau, la sfarsitul lunii septembrie, ca prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, ar putea candida din partea PD-L pentru Camera Deputatilor in Colegiul 1 Timisoara. Colegiul I – Camera Deputatilor este arondat centrului Timisoarei, acolo unde cetatenii de etnie roma au cumparat mai multe vile. Pe ordinea de zi a prefectului Ovidiu Draganescu s-au aflat de mai multe ori problemele timisorenilor terorizati de vecinii romi, el facand mai multe vizite in aceste vile. In urma cu doua saptamani, in Timisoara aparusera zvonuri si cu privire la o posibila demisie a prefectului pentru a candida pe un loc de deputat din partea PNL. Ovidiu Draganescu declara insa ca nu il intereseaza politica si se nu se va regasi pe liste la parlamentare.