"Ne-am gandit ca, in ultima varianta, sa participam cu candidati independenti. E foarte greu sa castigi ca independent, dar poate electoratul ne va da aceasta sansa. Din pacate sansele sa participam ca partid, cu sigla partidului, sunt extrem de mici pentru ca, desi Biroul Electoral Central ne-a primit sigla si nu s-au facut contestatii acolo in termenul legal, acest grup Milut-Pavelescu a facut sesizare in instanta si tribunalul a hotarat solicitarea noastra de semn electoral ca nefiind valabila, pentru ca nu e semnata de catre o persoana autorizata”, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, prim-vicepresedintele PNTCD Timis, Viorel Sasca.

Potrivit sursei citate, vinovati de aceasta situatie, pe care taranistii timiseni o considera nedemna, ar fi si colegii liberali. “Din pacate, partas la aceasta realizare se fac si colegii liberali, conducerea centrala a PNL, care a incheiat acea intelegere cu Milut, validandu-l. Ne pare rau ca organizatia din Timis are probleme, ca nu este mai puternica si nu a putut sa explice mai multe la nivel central, pentru ca pe plan local relatia noastra cu ei este foarte buna, speram sa avem totusi o colaborare”, a mai spus Sasca.

PNTCD Timis are pregatiti 15 posibili candidati pentru colegiile uninominale, dar numele lor nu au fost facute publice. Mai mult, conducerea filialei va trebui sa discute cu fiecare in parte, pentru a vedea care dintre acestia vor accepta sa candideze ca independenti.