Intr-un comunicat de presa de miercuri, social-democratii clujeni sustine ca doar AEP si Guvernul Romaniei au dreptul sa organizeze actiuni de instruire a cetatenilor cu privire la modul de vot.

"Organizatia Judeteana PSD Cluj considera aceasta actiune a PD-L ca fiind una politica si care este de campanie electorala, incalcand normele legale in materie. Conform art. 65 lit. l a legii nr. 35 din 2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului se precizeaza ca Autoritatea Electorala Permanenta <<elaboreaza materiale si programe de informare si instruire a alegatorilor asupra sistemului electoral romanesc si asupra respectarii deontologiei electorale si asigura popularizarea acestora>>, astfel singurele autoritati legale de a demara aceasta actiune nu pot fi altele decat Autoritatea Electorala Permanenta, Guvernul Romaniei sau autoritatile administratiei publice locale", se arata in comunicatul de presa.

PSD Cluj mai acuza si faptul ca democrat-liberalii au inserat sigla partidului in materialele informative distribuite, precum si culoarea portocalie.

"Avand in vedere cele de mai sus constatate, precizam ca vom depune o sesizare la Autoritatea Electorala Permanenta prin care solicitam luarea masurilor legale ce se impun”, se mai arata in comunicatul de presa amintit.

In replica, presedintele PD-L Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat pentru NewsIn ca, in calitate de jurist, nu considera ca incalca nicio lege, iar campania partidului se incadreaza in normele legale. "Este dreptul PSD de petitionare. Noi nu facem decat sa procedam la o campanie de informare pentru ca cetatenii sa stie ce fac cand merg la vot. Eu apreciez, in calitate de jurist, ca nu incalc nicio lege”, a afirmat Buda, care este membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor.

Mai mult, liderul democrat-liberalilor clujeni a facut chiar un apel la PSD si la celelalte forte politice sa ajute la popularizarea sistemului de vot in baza caruia se va desfasura votul pentru Parlament. “Sugerez colegilor de la PSD si celorlalte partide, sa faca acelasi lucru, avand in vedere ca acest sistem de vot, adoptat de Romania, nu exista nicaieri in lume si se impune popularizarea lui”, a mai spus Daniel Buda.