"Somam Guvernul Tariceanu sa adopte in aceasta saptamana pachetul legislativ de modificare a legii, astfel incat sa nu avem nicio problema cu votul uninominal si cu decizia instantei", a declarat luni, dupa sedinta conducerii PD-L, liderul partidului Emil Boc. El a sustinut ca o amanare a unei decizii a Executivului este "un gest de iresponsabilitate" si a insitat ca Guvernul sa adopte in sedinta de miercuri pachetul de masuri necesare "pentru a nu mai sta sub amenintarea vreunei decizii a instantei de judecata ca vom avea sau nu vom avea vot uninominal in alegerile din aceasta toamna".

Curtea de Apel Bucuresti a decis sa preschimbe termenul si sa ia in discutie mai devreme, pe 28 octombrie, cererea PRM de anulare a hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, insa orice decizie ce se va lua la acea data va putea fi contestata in instanta.

Termenul initial in acest proces privind anularea hotararii fusese stabilit pe 11 noiembrie, dar PRM a cerut ca judecarea sa aiba loc mai devreme, solicitare care a fost aprobata.