Presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat pentru NewsIn ca se va intalni zilele acestea cu reprezentantii organizatiei judetene pentru a discuta si a stabili unele aspecte si ca, probabil, vor sustine doi sau trei candidati independenti in cele sase colegii din Covasna.

"Probabil vor porni doi sau trei independenti, eu vad doi - unul pe raza Targu-Secuiesc si unul pe raza Sfantu-Gheorghe. Noi am propus participarea ca partid si intentionam sa avem candidati in fiecare colegiu din judet, dar ei vad sanse mai mari in independenti", a declarat Kulcsar. Acesta a spus ca ideea este ca PCM sa aiba reprezentanti in Parlament si sa duca mai departe ideea de autonomie.

In schimb, vicepresedintele PCM Covasna, Gazda Zoltan, s-a declarat nemultumit de decizia privind sustinerea de candidati independenti si a declarat corespondentului NewsIn ca, personal, nu va participa la campania electorala si nu se va implica in aceasta, considerand ca decizia luata vineri seara este impotriva partidului. "Personal n-am sa particip in campania independentilor, eu sunt membru de partid", a spus Gazda.

Decizia conducerii PCM a fost sustinuta de majoritatea organizatiilor si membrilor partidului, organizatia din Covasna fiind cea care a sustinut participarea la alegeri sub sigla civicilor maghiari.

Comitetul National al PCM s-a intrunit, vineri seara, la Lupeni, in judetul Harghita, pentru a decide in privinta participarii sau neparticiparii PCM ca partid la alegerile parlamentare, dezbaterea prelungindu-se pana sambata dimineata, la ora 5.00. Din partea organizatiei Covasna a fost mandatat la aceasta intrunire vicepresedintele PCM, Fekete Karoly, care sa prezinte pozitia organizatiei din judet, potrivit careia PCM sa participe ca partid la alegeri, si nu sa sustina independenti. "Noi vrem ca partidul sa participe ca partid la parlamentare si ca hotararea aceasta sa fie obligatorie pentru toate organizatiile din tara ale PCM. Motivul principal ar fi ca, desi este greu, consideram ca este in puterea noastra sa decidem un obiectiv, si anume pragul alternativ de 6 – 3”, declara, joi, presedintele executiv al PCM Covasna, Csinta Samuel.

La o sedinta din data de 6 septembrie, conducerea nationala a PCM a decis ca partidul va sustine independenti la alegerile parlamentare.