"Candidatura domnului Craciunescu ne onoreaza, deoarece el este o personalitate de nivel international. Iar ceea ce a facut pentru Romania, putini au facut. Suntem convinsi ca va castiga majoritatea voturilor in zona unde candideaza", a declarat Romulus Bulacu, prim-vicepresedinte al PD-L Valcea.

Craciunescu se va confrunta, pe acest colegiu, cu actualul deputat Emilian Francu (PNL) si cu Stefan Prala (PSD), consilier judetean si vicepresedinte al organizatiei PSD Valcea.

Intrebat ce parere are despre candidatura lui Craciunescu, Emilian Francu a spus ca se bucura ca vine in zona cineva care "se pricepe la fotbal". "Faptul ca pe acest colegiu vine cineva care se pricepe la fotbal pe mine ma stimuleaza si ma determina sa dau tot ce e mai bun in mine. Ma bucur ca domnul Craciunescu va reprezenta, cu cinste, la Federatie, fotbalul din comuna Boisoara, iar echipele din colegiul Horezu vor avea consiliere", a afirmat Francu.

Ion Craciunescu si-a inceput cariera de fotbalist in anul 1960 la echipa Chimia Ramnicu Valcea si, la inceputul anilor '90 a derulat, la Ramnicu Valcea, afaceri cu aparatura electronica.