Andrei Tinu va candida in colegiul Pecica, considerat de social-democrati ca fiind cel mai greu din judetul Arad. "L-am convins sa candideze la Arad cu mult tact si multa rabdare. Pentru el e important sa dea un test, pentru ca vrea sa faca o cariera politica. Andrei Tinu il va inlocui pe lista pe Pavel Cristea, care a cedat locul in urma unor intelegeri", a declarat Marius Lazar.

Presedintele interimar al PSD Arad a mai spus ca Andrei Tinu este cel mai tanar candidat al partidului pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. "Dorinta mea a fost sa investesc in tineri, sa promovez tineri. Andrei Tinu are un anumit grad de notorietate pozitiva, care va conta la aceste alegeri", a mai spus Lazar.

Fiul lui Dumitru Tinu, Andrei Iucinu, fost lider al Miscarii Studentesti "Romania Mare", s-a inscris, in luna martie, in PSD, sustinand ca decizia pe care a luat-o are "o doza de subiectivism", deoarece in familia sa sunt "oameni cu viziuni de stanga".

Andrei Iucinu a fost exclus din PRM si acuzat de liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor, ca i-a cerut postul de presedinte al Organizatiei de Tineret a formatiunii, cu scopul de a negocia apoi o pozitiei mai importanta in PSD. Initial, Andrei Tinu a intentionat sa candideze pentru un mandat de deputat intr-un colegiu din sector 2 din Bucuresti.

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au dispus, in luna martie, ca Andrei Iucinu sa poarte numele de Tinu, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a stabilit, in data de 28 ianuarie 2008, ca Andrei este fiul fostului director al ziarului Adevarul, Dumitru Tinu.

Marius Lazar a spus ca obiectivul PSD Arad este sa obtina cel putin 20 la suta dintre voturile aradenilor, la alegerile parlamentare.