Udemeristul Koto Iosif a devenit deputat intr-un colegiu din diaspora desi a obtinut doar 34 de voturi din partea alegatorilor. Un alt deputat cu un numar mic de voturi este candidatul PSD+PC pentru romanii din strainatate, Tudor Pantaru, care a primit doar 533 de voturi. De asemenea, alti deputati au castigat un mandat dupa redistribuire cu un numar mic de voturi: Claudiu Taga (PNL) este deputat de Timis cu 1.139 de voturi, iar Farkas Anna Lili (UDMR) a obtinut doar 1.187 din voturile brasovenilor din colegiul in care a candidat.

Potrivit NewsIn, alti cinci proaspeti deputati nu au strans nici macar 2.000 de voturi din partea populatiei: Mircea Lubanovici (PD-L), pentru Diaspora - 1.651 de voturi obtinute, Beres Stefan Vasile (UDMR) in Judetul Maramures - 1.770 de voturi obtinute, Palfi Mozes Zoltan (UDMR) in Judetul Cluj - 1.825 de voturi obtinute, Cristina Dobre (PNL), in Judetul Iasi - 1.952 de voturi si Dan Bordeanu (PNL), in Judetul Vaslui - 1.960 de voturi.

De partea cealalta se afla candidatii, unii dintre ei actuali parlamentari, care, desi au obtinut peste 10.000 de voturi, nu au reusit sa obtina un loc in Parlamentul Romaniei in urma etapei de redistribuire
.

Astfel, actualul vicepresedinte al Senatului, Norica Nicolai (PNL) nu a mai primit un loc in Parlament, desi a obtinut 12.357 de voturi. Norica Nicolai a candidat pentru Senat in judetul Calarasi. Tot astfel, fostul ministru al Finantelor, Ionut Popescu (PD-L), candidat in Bucuresti, a obtinut 10.702 de voturi, fostul ministru al Muncii, Paul Pacuraru (PNL), candidat pentru Senat intr-un colegiu din Galati - 15.344 de voturi, Doru Ioan Taracila (PSD), candidat in judetul Calarasi - 13.797 de voturi, iar fostul negociator sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, Vasile Puscas (PSD), candidat in Cluj, a obtinut 16.628 de voturi, fara sa intre in Parlament.

Alegerile parlamentare de duminica, 30 noiembrie, au reprezentat o premiera pentru clasa politica, intrucat, ca urmare a adoptarii Legii votului uninominal, alegatorii au avut posibilitatea de a vota direct candidatii propusi in locul listelor de partid. Candidatii care nu au obtinut mai mult de 50%+1 din voturile directe ale alegatorilor au intrat in procesul de redistribuire a mandatelor, in care s-a tinut cont de pragul electoral si de procentul obtinut de partide la nivel national.