PNG-CD a adresat BEC o sesizare privind fraudarea alegerilor in sectorul 5 al Capitalei, sustinand ca au fost mituiti alegatori de catre reprezentanti ai PSD pe raza sectorului si ca primarul Marian Vanghelie a continuat campania electorala pe parcursul intregii zile de alegeri, informeaza MEDIAFAX.

Conform unui comunicat remis, luni, de Biroul de presa al PNG-CD, "intr-o cerere adresata Biroului Electoral Central, care a primit numarul de inregistrare 89/01.12.2008, Partidul Noua Generatie - Crestin Democrat, prin presedintele sau, George Becali, a formulat o sesizare privind fraudarea alegerilor in sectorul 5 al Capitalei".

Unul dintre motivele invocate de PNG-CD pentru acest demers il constituie "mituirea alegatorilor de catre reprezentantii PSD pe raza sectorului, prin organizarea de echipe care au oferit bani cetatenilor in scara blocurilor, pentru a acorda votul Partidului Social Democrat".
"Probe evidente in acest sens au fost furnizate intr-un material video prezentat de catre postul de televiziune Realitatea TV, in dimineata zilei de 1 decembrie 2008.

Din acest material reiese fara echivoc ca, in schimbul voturilor pentru PSD, anumiti cetateni au primit sume cuprinse intre 40 si 100 de lei, in incinta Scolii nr. 141 din Strada Amurgului, in cartierul Rahova", se arata in comunicat.