Dupa numararea a peste jumatate din voturi, actualul ministru al economiei si finantelor, Varujan Vosganian, conduce cu 39,09% in fata social-democratului Marian Enache (26,34%) si a democrat-liberalului Iulian Serban (26,30%), potrivit NewsIn.

Relu Fenechiu a adunat 43,39% dupa numararea voturilor din 72 de sectii dintr-un total de 76, in timp ce contracandidatii sai, Daniel Matasaru (PSD-PC) si Dragomir Tomaseschi (PD-L), au adunat 23,53% si, respectiv, 21,45%.

Fostul ministru al educatiei, Cristian Adomnitei, a obtinut 36,91%, dupa numararea voturilor din aproape jumatate din sectiile de votare din colegiul sau. Contracandidatii lui Adomnitei, Narciza Nedelcu (PD-L) si Vasile Catea (PSD-PC) au obtinut 27,10% si, respectiv, 22,32%.

In schimb, rezultatele partiale publicate de BEJ indica PD-L castigator in judetul Iasi, dupa numararea voturilor din 63% din sectiile de votare. Astfel, la Camera Deputatilor PD-L a adunat 34,29%, PSD 32,49% si PNL 22,01%, in timp ce la Senat democrat-liberalii au 37,01%, social-democratii au 32,52%, iar liberalii 32,6%.

Deocamdata, BEJ a anuntat rezultate finale pe trei colegii, din municipiul Iasi, doua de deputati si unul de senator. Astfel, Daniel Oajdea (PD-L) l-a invins pe presedintele organizatiei municipale a PSD Iasi, Doru Tompea, in timp ce liderul PD-L Iasi, Dan Carlan, a pierdut in fata medicului Tudor Ciuhodaru (PSD), la o diferenta de aproape 5%. La Senat, intr-un colegiu care cuprinde zona de vest a orasului, eurodeputatul Mihaela Popa (PD-L) a castigat in fata fostului director general al Antibiotice SA, Ioan Nani (PSD).

Potrivit BEJ, rezultate partiale mai indica faptul ca democrat-liberalii au castigat, dupa numarul de voturi, in sapte colegii din judetul Iasi, social-democratii s-au impus in sase, iar liberalii si-au adjudecat patru colegii.

La Iasi mai sunt de numarat voturile din 252 de sectii de votare, dintr-un total de 678 de sectii.