Democrat-liberalul considera ca aceste diferente mari ridica un mare semn de intrebare. "Exista mai multe interpretari. La o extrema, este iresponsabilitatea si lipsa de profesionalism a celor care au efectuat sondajele de opinie. La cealalta extrema, este suspiciunea ca asistam la cea mai mare incercare de manipulare electorala postdecembrista. Intre aceste doua extreme, ar mai fi si alte interpretari posibile, cum ar fi o eroare tehnica", a declarat, luni, pentru NewsIn, Valeriu Stoica.

Acesta a cerut sociologilor care au furnizat datele exit-pollurilor sa vina cu explicatii pentru aceste discrepante intre estimarile lor si rezultatele partiale ale numararii oficiale. "Este o necesitate pentru ca ramane suspiciunea ca ne aflam in fata celei mai mari manipulari electorale postdecembriste. Cei care au facut sondajele trebuie sa vina cu explicatii in fata opiniei publice", a conchis Stoica.

Dupa numararea voturilor din 71% din sectiile de votare, PD-L conduce in optiunile electoratului cu aproape un procent in fata Aliantei PSD-PC, in timp ce PNL a obtinut putin peste 18% atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, a anuntat, luni, Biroul Electoral Central.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC), PD-L a obtinut pentru Camera Deputatilor 1.614.000 de voturi si 1.681.431 de voturi pentru Senat. In procente asta inseamna 33,29% la Camera Deputatilor si respectiv 34,67% la Senat.

Alianta politica PSD-PC a obtinut 1.576.462 de voturi pentru Camera Deputatilor (32,51%) si 1.618.122 de voturi (33,36%) pentru Senat.

Potrivit exit-pollurilor realizate de Insomar duminica, de la ora 21.00, Alianta PSD-PC ocupa prima pozitie, obtinand 35,7% din voturile pentru Senat si 36% din sufragiile pentru Camera Deputatilor.

PD-L era cotat cu 31,7% din optiunile de vot exprimate pentru Senat. Pentru Camera Deputatilor, democrat-liberalii au obtinut, potrivit Insomar, 30,8% din voturi in exit-poll-ul facut la inchiderea urnelor.