Presedintele interimar al PSD Arad, Marius Lazar, a spus ca viitorul guvern va trebui sa fie format in jurul PSD, iar in zilele urmatoare sa fie „negocieri serioase“ cu PNL pentru o guvernare pentru urmatorii opt ani. "Votul de duminica este un succes al PSD. Eu cred ca viitorul guvern trebuie sa se formeze in jurul PSD. Este normal ca cei care au castigat alegerile sa formeze noul guvern. Eu sper ca in zilele urmatoare sa fie negocieri serioase intre PSD si PNL si sa avem o guvernare durabila, competenta si responsabila, nu doar pentru patru ani, ci pentru urmatorii opt ani, in Romania“, a declarat Marius Lazar.

Liderul PSD Arad a mai spus ca Romania are nevoie in perioada urmatoare de o guvernare stabila, social democrata - liberala.

La randul sau, presedintele PD-L Arad, Gheorghe Seculici, fost vicepremier, este convins ca partidul din care face parte va forma noul Guvern impreuna cu PNL. "Eu sper ca la nivel national sa avem un rezultat care sa ne duca la guvernare, asa cum ne-am dorit cu totii. Eu sunt convins ca noul guvern va fi format din PD-L si PNL“, a declarat Gheorghe Seculici.

Liderul PD-L Arad a mai spus ca rezultatul obtinut de PD-L la nivel local este satisfacator, avand in vedere prezenta la vot. „Am avut candidati competitivi, in care am avut incredere, iar rezultatul pe care l-am obtinut s-a datorat acestor candidati“, a afirmat Seculici.

Presedintele PD-L Arad a mai spus ca va colabora „foarte bine“ cu liberalii, la nivel local. „Noi am colaborat foarte bine si inainte cu liberalii, ei cu noi nu au colaborat“, a sustinut Gheorghe Seculici.

Liderii locali ai PD-L Arad sustin ca democrat-liberalii au obtinut cele mai multe voturi in toate colegiile din judet si estimeaza ca partidul va obtine sapte sau opt mandate de parlamentar din cele zece.

In ceea ce ii priveste pe liderii PNL Arad, acestia nu au dorit sa se pronunte cu privire la eventualele variante de colaborare pana cand nu vor fi anuntate rezultatele finale ale scrutinului de duminica.