"Romanii au declarat raspicat ca PSD trebuie sa conduca noul Guvern", a spus Mircea Geoana in fata colegilor sai de partid in discursul de dupa anuntarea rezultatelor alegerilor prezentate de institutele de sondare a opiniei publice.

Mircea Geoana a mai spus ca viitorul Guvern trebuie sa fie "al tuturor romanilor", si al celor care au votat, dar si al acelora care nu s-au prezentat la urne.

Liderul PSD a mai anuntat ca, din punctul sau de vedere, PSD incepe din seara alegerilor (duminica -n.r.) negocierile pentru formarea Guvernului. El a mai spus si ca plasarea pe primul loc a PSD, "cu un scor categoric", potrivit formularii lui Mircea Geoana, arata ca "social-democratii trebuie sa conduca noul Guvern". Liderul PSD a mai precizat ca invita toate partidele si pe presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre constituirea noului Guvern.

Declaratia lui Mircea Geoana intervine dupa ce vineri, inaintea scrutinului, presedintele Traian Basescu a invocat prerogativele constitutionale anuntand ca nu va incepe negocierile pentru desemnarea primului-ministru pana cand nu sunt validate alegerile, un termen estimat de seful statului pentru 6 decembrie.

PSD a obtinut, in sondajul INSOMAR, 36,2% din voturile pentru Camera Deputatilor si 35,9% din voturile pentru Senat, potrivit unui exit-poll realizat la ora 18.30.