"Romanii cu optiunea lor majoritara s-au pronuntat pentru dreapta si au respins, tot prin optiune majoritara, politicile de stanga pentru solutiile de criza ce ne asteapta. Aceasta ne obliga pe noi, ca oameni politici responsabili de dreapta, sa facem acele demersuri necesare ca politicile de dreapta, care in aceasta seara au fost validate de romani, sa se impuna in viitoarea guvernare", a declarat Emil Boc.

Liderul PD-L a explica ca "potrivit textului constitutional, trebuie ca un partid politic sa obtina 50+1% din totalul voturilor exprimate pentru a putea formarea viitorului guvern si desemnarea primului ministru. Daca in aceste alegeri avem un invingator, acest invingator se numeste dreapta din Romania".

Presedintele PD-L s-a adresat militantilor partidului adunati in curtea sediului central din Aleea Modrogan. "Vreau sa va multumesc tuturor pentru efortul facut . Am reusit impreuna cel mai bun scor pe care PD-L l-a obtinut vreodata. Acest lucru este meritul dumneavoastra (...) Am obtinut un scor mai mult decat dublul celui obtinut in 2004", a spus Boc.

Acesta a afirmat ca asteapta rezultatele alegerilor validate de catre Biroul Electoral Central si ca va participa la consultarile pentru formarea viitorului Guvern. "Ii multumesc lui Theodor Stolojan pentru efortul extraordinar depus in aceasta campanie si echipei formate din Vasile Blaga, Adriean Videanu si Gheorghe Flutur", a adaugat Boc care, in loc de incheiere, le-a recomandat pedelistilor prezenti sa aiba "mare atentie la numararea voturilor si la fiecare proces-verbal".