Mesajul avea textul: „Dragi aradeni, va astept la vot sa sprijinim echipa PD-L. Va multumesc. Cu respect GHEORGHE FALCA“, si a fost trimis dupa un numar care apartine companiei de telefonie mobila Vodafone.
Adela Cristea, sotia presedintelui PNTCD Arad, a declarat ca a primit mesajul in cursul zilei de duminica, dupa ce in cursul saptamanii a mai primit unul identic. „Am primit mesajul duminica, cand acest lucru este ilegal. Vreau sa aflu cine este in spatele mesajului si incearca sa-mi influenteze votul, dar mai ales cum mi-au aflat numarul de telefon, caci este inregistrat pe o firma din Bucuresti. Vreau sa stiu din ce bani sunt platite aceste mesaje, deoarece am informatii ca ar fi platite din banii Primariei Arad“, a declarat Adela Cristea.

Organizatia PNL Arad a cerut Biroului Electoral de Circumscriptie Arad sa ia masuri „pentru stoparea acestui fapt, avand in vedere ca a luat sfarsit campania electorala“.

Presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Arad, judecatorul Aurel Filimon, a declarat ca a declinat competenta si a trimis sesizarile la Politia din Arad, pentru efectuarea cercetarilor.

Contactat telefonic, primarul Gheorghe Falca a spus ca stie de aceste mesaje, insa a spus ca ele au fost trimise in cursul saptamanii. „Este vorba de numarul de telefon al partidului, iar mesajele au fost trimise in timpul campaniei electorale, de cei din echipa de campanie a PDL Arad. Poate ca unele mesaje au ajuns mai tarziu din cauza numarului mare de transmisiuni“, a declarat Gheorghe Falca.