"Am avut o sesizare legata de modul in care s-a pregatit deplasarea urnei mobile la cei 103 bolnavi psihic de la Spitalul de Neuro-psihiatrie Calinesti, reprezentantii Aliantei PSD+PC spunand ca presedintele sectiei de votare i-a desemat pe baze preferentiale pe cei trimisi cu urna mobila", a declarat corespodnentului NewsIn presedintele BEJ Prahova, Alina Anton.

Potrivit legii, cu urna mobila pleaca, in urma solicitarilor depuse in prealabil, cel putin doi membri ai biroului electoral. PSD+PC sustine ca presedintele sectiei din Calinesti a desemnat ambii reprezentanti din partea PNL. "In urma verificarilor la fata locului, s-a constat ca plangerea nu este intemeiata, cei doi reprezentanti care au mers cu urna mobila la Spitalul de Neuro-psihiatrie Calinesti fiind membri PNL si PRM", a spus Anton.

Presedintele BEJ a precizat insa ca va verifica inca in ce masura s-a exprimat corect votul, deoarece Alianta PSD+PC a depus o sesizare si in acest sens. "Ei spun ca s-a votat prea repede, in 30 de minute exprimandu-si votul toti cei 103 bolnavi", a declarat Alina Anton.

O alta sesizare, depusa de PNG la Biroul Electoral din Prahova, reclama faptul ca presedintii sectiilor nr. 368 si 369 din Ciorani permit accesul a doua-trei persoane in cabina de vot.