Harnagea a reclamat faptul ca, in cursul zilei de sambata, in judetul Valcea, unde candideaza pentru un mandat de deputat, ar fi fost distribuit un ziar in care se preciza ca se retrage din cursa si ca recomanda oamenilor pe cine sa voteze in locul sau, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

"Catalin Harnagea, candidat pentru Camera Deputatilor, din partea PNL, in colegiul uninominal numarul 3 din circumscriptia electorala numarul 40, judetul Valcea, solicita BEC anularea alegerilor pentru Camera Deputatilor in acest colegiu", se arata pe lista de zi a Biroului Electoral Central. Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a precizat ca solicitarea lui Harnagea a fost directionata catre politie, pentru cercetari.
Marian Muhulet a mai spus ca majoritatea sesizarilor primite au fost redirectionate catre politisti, procurori si catre birourile judetene.

Pana la ora 14.00, 19,84 % dintre romanii cu drept de vot si-au exprimat optiunile electorale, si de aceasta data prezenta la vot in mediul rural, care s-a ridicat la 22,34%, fiind superioara celei din mediul urban, de 18,02%, potrivit datelor furnizate, duminica, de Biroul Electoral Central.

Urmatoarele date in legatura cu prezenta la vot inregistrata pana la ora 18.00 vor fi prezentate de Biroul Electoral Central, la ora 19.30.