"Dupa principiul 'Hotul striga hotii', PSD fura tot si, prin vocea sefului de campanie, au incercat sa induca in eroare opinia publica", a declarat Videanu, duminca seara, referindu-se la scandalul de la Olteni, judetul Teleorman, care a provocat declaratii contradictorii ale PSD si PD-L. "In aceasta localitate, nu numai ca nu s-a intocmit dosar penal pe numele candidatului nostru, Adrian Florescu, ci pentru primarul PSD Emil Marcusan pentru lovirea unui observator din partea unui ONG", a spus liderul democrat-liberal.

"Din punctul nostru de vedere, este o tentativa disperata a PSD pentru ca mai sunt trei ore pana cand romanii vor alege intre o stanga mincinoasa si directa si o dreapta care are solutii pentru problemele Romaniei", a conchis prim-vicepresedintele PD-L.

Democrat-liberalii din Teleorman au depus plangere penala impotriva primarului din Olteni, Emil Marcusanu, pe care l-au acuzat ca ar fi intimidat alegatorii carora le-ar fi spus ca vor avea probleme daca nu voteaza candidatii PSD. "Totodata, primarul Marcusan din judetul condus de vicepresedintele PSD Liviu Dragnea ar fi bruscat observatorii independenti si jurnalistii prezenti in sectiile de vot. In plus, acesta a refuzat sa sigileze urnele de vot din comuna pe care o conduce", se arata intr-un comunicat al biroului de presa al PD-L. Conform acestuia, primarul s-ar fi aflat ilegal in sectiile de vot la primele ore ale diminetii, ocazie cu care ar fi proferat amenintarile incriminate de PD-L.

De asemenea, candidatul PD-L Adrian Florescu a sesizat angajatilor Ministerului de Interne aflati in sectiile din Olteni ca urnele nu erau sigilate. Democrat-liberalii teleormaneni anunta ca plangerea lor s-a soldat cu deschiderea unui dosar de urmarire penala pe numele lui Emil Marcusanu.