Duminica dimineata, in jurul orei 10.00, un membru al staffului electoral al unuia dintre candidati a sunat la 112 si a sesizat ca pe strazile Columbelor si Primaverii din municipiul Buzau o autoutilitara transporta alegatori la vot.

Alta sesizare a venit din partea unuia dintre candidati, care a reclamat la Inspectoratul Judetean de Politie ca membrii unui alt competitor electoral ofera bani alegatorilor din Pogoanele, in scop electoral. Candidatul mai scrie in reclamatie ca in aceeasi localitate, anumite persoane transporta alegatori la sectiile de votare. Un alt partid reclama ca tot in orasul Pogoanele opt autoturisme transporta alegatori la sectiile de votare si ca se incearca influentarea acestora.

Aceeasi situatie a fost semnalata de catre un presedinte al unei organizatii judetene de partid si pentru satul Niscov, comuna Vernesti unde – spune acesta - alegatorilor transportati catre sectii li se ofera bani.

IPJ Buzau a trimis echipe operative in toate locurile unde au fost semnalate nereguli pentru a face verificari, dar totodata, au fost dispuse si masuri de monitorizare a zonei pentru a se descuraja orice incercare de incalcare a dispozitiilor legale.

Comunicatul politiei nu nominalizeaza formatiunile politice implicate. In cursul diminetii, insa, PD-L a intentionat sa reclame la BEJ ca PSD foloseste mijloace de transport pentru a duce alegatorii la vot, numai ca plangerea nu a fost inregistrata, reclamantii fiind indrumati catre Inspectoratul de Politie Judetean.