Alte tentative de frauda sesizate

Potrivit documentului citat, PNL Arges a sesizat Biroul Electoral de Circumscriptie cu privire la tentative de fraude in judet.

"In Pitesti, in dimineata zilei de 30 noiembrie, PNL Arges a identificat masinile a doua firme care transportau oamenii la sectiile de votare. Politia Comunitara din Pitesti a fost sesizata si a oprit masinile, a legitimat si identificat soferii care se ocupau de aceasta operatiune, dupa care i-a escortat la sectie. Acelasi gen de operatiune se desfasura si in comuna Bradu", se explica in comunicatul PNL, care continua cu acuzarea deputatului PD-L, Cristian Boureanu. "Cel mai grav lucru insa este faptul ca deputatul a facut presiuni asupra sefului Politiei Comunitare, pe care l-a amenitat cu plangere penala daca mai opreste transportul oamenilor la vot cu masinile celor doua firme", se arata in textul liberalilor.

Potrivit sursei citate, in comuna Periam din judetul Timis au fost eliberate 200 de certificate medicale pentru a justifica folosirea urnei mobile, situatie descoperita si in comuna Cemei, unde au fost facute 100 de solicitari pentru urna mobila pentru care au fost depuse certificate medicale. "In ambele comune, primarul apartine Partidului Democrat-Liberal", precizeaza liberalii.

"In comuna Secas, condusa de primar PD-L, femeia de serviciu de la Primarie cheama oamenii de pe strada si intra cu acestia in sectia de votare si chiar in cabina de vot, indicandu-le sa voteze PD-L", mai semnaleaza PNL.

In Satu Mare, liberalii au acuzat faptul ca, desi nu este candidat la alegerile uninominale, consilierul judetean PSD Mircea Govor a intrat in sectiile de votare nr. 291, 294, 297 "cu motivul aprovizionarii cu mancare a reprezentantilor din sectiile de votare", in conditiile in care legea electorala prevede ca, in afara membrilor biroului electoral al sectiei de votare, ai candidatilor si ai delegatiilor si observatorilor acreditati, nicio alta persoana nu poate stationa in locurile publice din zona de votare sau in localul de vot mai mult decat timpul necesar pentru votare.

Candidatul PNL pentru Camera Deputatilor in colegiul 4, Iasi, Valerian Salavastru a denuntat actiunile primarului comunei Strunga, Lazar Sorin, si a primarului comunei Bals, Apostol Constantin, "care au agresat astazi, 30 noiembrie, voluntarii liberali care indemnau, in mod legal, alegatorii sa mearga la vot". "In acest sens, au fost depuse plangeri penale impotriva celor doi la Sectiile de Politie din comunele respective", se mai arata in comunicatul PNL.