"Adrian Florescu, candidat al PD-L in colegiul D4 Videle a intrat in sectia de vot si a rupt sigiliul urnei de votare ce continea buletinele pentru Camera Deputatilor pretinzand ca membrii PSD ar fi introdus ilegal circa 300 de buletine de vot", se arata in comunicatul PC. Potrivit PC, presedintele sectiei de votare, Marian Pacuraru, a infirmat acuzatiile candidatului PD-L, dar acesta a rupt sigiliile. Alianta PSD+PC a facut sesizare la Politia Videle si IPJ Teleorman pentru elucidarea acestui caz, se arata in comunicat.

La randul lui, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti, ca PSD+PC a sesizat Politia, dar ca politistii si jandarmii prezenti nu reusesc sa-l determine pe Adrian Florescu, candidat al PD-L in colegiul D4 Videle, sa paraseasca sectia de votare. Dragnea spune ca Florescu sta in usa sectiei de votare si nu lasa cetatenii sa intre sa voteze si ca este cercetat de Politie. Intrebat cum comenteaza faptul ca PD-L Teleroman a cerut intreruperea si anularea procesului de vot in judet din motive de frauda electorala, Liviu Dragnea a declarat: "Suntem ca la Radio Erevan: ei rup sigiliile si spun ca noi am creat probleme? La PD-L hotul striga hotii!".

PD-L Teleorman a formulat o plangere la BEJ dupa ce reprezentantii PD-L din satul Perii Brosteni din comuna Olteni au observat ca in urnele de vot ar fi fost introduse, ilegal, 300 de voturi stampilate „PSD”. "Presedintele de sectie a refuzat, la solicitarea PD-L, sa sigileze urnele", se precizeaza intr-un comunicatul PD-L.

Partidul Democrat Liberal - Organizatia Teleorman sustine totodata ca in mai multe comune din Teleorman "observatorii independenti si alegatorii sunt batuti si amenintati de primarii PSD". Astfel, in comuna Olteni, intre orele 7:00 – 11:00, primarul PSD Emil Marcutan "a fortat prezenta sa in sectiile de vot din comuna, ocazie cu care i-a amenintat pe alegatori sa voteze cu partidul sau", se precizeaza in comunicatul PD-L. Potrivit acestuia, candidatul PD-L Adrian Florescu a remarcat, in prezenta angajatilor Ministerului Administratiei si Internelor, ca urnele de vot din sectiile "supravegheate de primarul PSD Marcutan" nu erau sigilate.

PD-L Teleorman precizeaza ca astfel de abuzuri se petrec in majoritatea comunelor din judet, despre care sustine ca este controlat de vicepresedintele PSD Liviu Dragnea, motiv pentru care a cerut BEJ intreruperea si anularea procesului de vot din motive de frauda electorala.