• PNG si PNL au reclamat la BEJ Prahova ca observatorii PD-L dintr-o sectie de votare din Ploiesti detineau copii dupa listele electorale permanente, incercand in acest mod sa realizeze o evidenta paralela a prezentei la urne, transmite corespondentul NewsIn. "La sectia nr. 80 din Ploiesti, observatorii PD-L aveau asupra lor copii dupa listele electorale, incercand in acest mod sa realizeze o evidenta paralela a prezentei la urne", se arata in plangerea depusa de PNG si PNL la BEJ. Reprezentantii Biroului Electoral au mers, in urma acestei plangeri, la fata locului si au confiscat listele, urmand sa desfasoare o ancheta in acest caz.
 • PD-L a sesizat BEM ca la Sectia de votare 162, care apartine Colegiului 3 Senat, s-au descoperit aproximativ 200 de buletine de vot care erau pentru Colegiul 4 Senat, aceasta fiind a doua sesizare referitoare la Sectia 162, unde a fost desemnat presedinte un minor. Potrivit celei mai recente sesizari depuse la Biroul Electoral Municipal (BEM), o parte dintre buletinele de vot pentru Colegiul 4 Senat au fost stampilate de alegatori si introduse in urne. Anterior, reprezentantul PD-L in Biroul Electoral Municipal, Marian Zlotea, a declarat ca prefectul Ion Tincu a numit presedinte la Sectia de votare 162 din sectorul 2 un minor de 17 ani, care urmeaza sa implineasca 18 ani in ianuarie. Zlotea a precizat ca BEM a dispus inlocuirea minorului cu loctiitorul Sectiei de votare 162. Ulterior, in locul sau a fost desemnat un alt presedinte prin decizia Tribunalului Bucuresti. Cazul minorului care a fost desemnat presedintele sectiei de votare va ajunge la procurori, a decis BEM.

 • Biroul Electoral Judetean de Circumscriptie nr. 14 Constanta a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel dupa ce alianta PSD+PC a semnalat ca la o sectie de votare din comuna Valu lui Traian s-ar fi impartit ajutoarele de caldura pentru alegatori. Reprezentantul BEJ Constanta a precizat ca, in baza sesizarii, ajutoarele de caldura, pentru lemne constand in sume de bani ar fi fost impartite, duminica, intre orele 7:00-9:15, in baza unui tabel nominal, iar la solicitarea reprezentantilor aliantei PSD+PC a fost incetata activitatea de acordare a banilor. Judecatorul Lucian Lica a precizat ca in urma sesizarii, membrii Biroului Electoral au considerat ca este vorba de eventuale abuzuri in serviciu contra intereselor persoanelor, iar aceasta a fost inaintata Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta pentru efectuarea de cercetari.

 • Candidatul PD-L in Colegiul 17 pentru Camera Deputatilor, Alexandru Ciocalteu, va depune plangere la Biroul Electoral impotriva candidatului PNL, Victor Stelian Fedorca, acuzandu-l ca imparte bani oamenilor pentru a vota, conform unui comunicat de presa. "Candidatul PNL in Colegiul 17 Deputati Bucuresti, Victor Stelian Fedorca, transporta oameni la sectiile de votare cu autocarul. Mai mult decat atat, potrivit mai multor martori, Victor Stelian Fedorca ofera tuturor cetatenilor pe care ii transporta si o suma de bani in schimbul fiecarui vot. In acest mod, zeci de persoane au fost aduse la Sectiile de Votare 620 si 621 din cadrul Colegiului Tehnic <<Miron Nicolescu>>", se arata in comunicat semnat de Alexandru Ciocalteu. Candidatul PD-L sustine ca Partidul National Liberal demonstreaza ca "nu poate duce pana la capat o lupta corecta si ca nu poate castiga voturi decat prin mita electorala". Alexandru Ciocalteu anunta ca va depune "o plangere penala" la Biroul Electoral de sector si face un apel la cetateni "sa nu se lase pacaliti de astfel de practici ale unor candidati care, odata ajunsi in Parlament le vor intoarce spatele".

 • Organizatia PD-L din sectorul 1 a sesizat Biroul Electoral Municipal ca, pe raza sectorului 1, se distribuie pungi cu produse pentru a convinge alegatorii sa voteze cu PSD+PC. "Acest fapt este considerat ca mita electorala si este ilegal", se arata in sesizarea depusa de PD-L la Biroul Electoral Municipal. O alta sesizare facuta de PD-L aduce la cunostinta Biroului Electoral Municipal ca in unele sectii de votare, precum sectiile numarul 772, 775 si 778 aflate pe raza Colegiului 20 Camera Deputatilor Bucuresti si Colegiul 9 Senat, reprezentantii PSD ar solicita inscrierea pe listele electorale suplimentare ale sectiilor de votare a unor persoane care nu au domiciliul pe raza acestor sectii. In acest moment, BEM face verificari asupra celor doua situatii.

 • Un ziarist de la un saptamanal doljean a fost dat afara din Sectia de votare nr.201 din Dabuleni de presedintele sectiei, desi avea acreditare valabila din partea Biroulul Electoral Judetean Dolj. Ramona Istrate, redactor la saptamanalul "Indiscret in Oltenia", spune ca i-a prezentat presedintelui sectiei nr. 201 din Dabuleni, Dragomir Valcu, acreditarea primita de la Biroul Electoral Judetean, impreuna cu actul de indentitate, insa acesta a refuzat sa-i permita accesul in sectie si, impreuna cu jandarmii, a scos-o afara din sectie, pe motiv ca legea nu-i da voie sa fotografieze in sediul sectiei de votare. "Eu i-am aratat si acreditarea si buletinul, dar n-a vrut sa ma lase sa intru. A spus ca, potrivit legii, nu am voie sa fac poze, lucru total neadevarat. Ma voi duce la postul de politie pentru a depune o plangere impotriva domnului Valcu", a declarat ziarista. La incident a asistat si reprezentantul PD-L in Sectia 201, care a spus ca va depune o intampinare la BEJ Dolj, deoarece presedintele sectiei, care este reprezentantul PSD, a incalcat legea in momentul in care nu a permis accesul unui ziarist acreditat.

 • Mircea Staicu, candidatul PD-L in Colegiul 8 pentru Camera Deputatilor Mizil, unde candideaza si Adrian Nastase, acuza ca social-democratii i-ar fi taiat, sambata noapte, cauciucurile rotilor de la masinile de campanie, la iesirea de la urne cei doi candidati avand un schimb dur de replici. "Nu se poate ca masinile pe care le-am folosit in campanie sa aiba toate rotile taiate. Acesta nu este un mod de a face politica", i-a spus lui Nastase contracandidatul sau de la PD-L, Mircea Staicu. Acesta i-a reprosat fostului premier comportamentul huliganic al staff-ului de campanie al PSD. In replica, Nastase a spus ca va face un apel la calm, dar ca si Staicu trebuie sa faca acest lucru. "Sunt de acord sa indemn oamenii mei sa se comporte civilizat, daca faceti si dumneavoastra acelasi lucru", a spus Adrian Nastase, care a reclamat ca la Mizil, in aceasta campanie electorala, au fost imprastiati fluturasi "otraviti", care purtau semnatura falsa a primarului orasului, prin care oamenii erau indemnati sa nu voteze cu Nastase. Primarul Mizilului, Emil Proscan (PNDC), a depus, vineri, o plangere la Politie pentru identificarea celor care i-au falsificat semnatura.

 • Biroul Electoral Judetean (BEJ) Alba a primit o sesizare astazi ca mai multi alegatori din orasul Zlatna au fost transportati la vot cu un microbuz si pusi sa jure cu mana pe Biblie ca vor vota cu candidatii PNL. Alegatorii respectivi erau inscrisi pe listele de votare ale sectiei 176 din orasul Zlatna. De asemenea, BEJ a mai primit o sesizare ca in comuna Ohaba a fost solicitata o urna mobila la spital pentru 35 de persoane. Insa la verificarea adeverintelor medicale ale pacientilor a reiesit ca niciunul dintre ei nu era netransportabil, asa cum prevede legea in cazul folosirii unei urne mobile. Astfel, urna nu a fost trimisa. BEJ analizeaza la aceasta ora fiecare adeverinta medicala.

 • PD-L Dolj a depus, duminica dimineata, la BEJ, o contestatie la adresa Asociatiei pentru Transparenta si Libertate de Expresie, institut de sondare a opiniei publice acreditat la nivel national de catre BEC, sustinand ca membrii asociatiei ar indeamna alegatorii sa voteze cu Alianta PSD-PC. "In mai multe localitati din judetul Dolj - Daneti, Dabuleni, Marsani, Amarastii de Jos etc - membrii acestui institut indeamna populatia sa voteze candidatii Aliantei PSD-PC, la intrarea in sectiile de votare“, se arata in contestatia PD-L. Democrat liberalii doljeni cer presedintelui BEJ sa ia masurile care se impun, considerand ca in acest caz sunt incalcate prevederile Legii 35/2008.

 • Filiala Bistrita-Nasaud a PD-L a fost reclamata la Biroul Electoral Judetean ca transporta oameni cu microbuzele spre sectiile de votare in comunele Ilva Mare si Lunca Ilvei, situate in Colegiul nr. 3 unde candideaza liderul local al PD-L Ioan Oltean. Presedintele BEJ, judecatorul Ilie Ursu, a declarat, ca cele doua sesizari vin din partea PSD Bistrita-Nasaud, iar una se refera la faptul ca, in comuna Ilva Mare, PD-L ar transporta alegatori spre sectiile de votare cu un microbuz cu numarul BN 41 KDJ inscriptionat cu insemnele partidului, masina in care le ofera si bani oamenilor in schimbul votului. A doua sesizare este tot a PSD si se refera la faptul ca, in comuna Lunca Ilvei, PD-L ar transporta electoratul cu doua microbuze cu numerele BN 13 EXI si BN 03 FMA, in care de asemenea oamenilor li se ofereau bani in schimbul voturilor. Intrucat ambele cazuri sunt de competenta Politiei, BEJ a transmis IJP cele doua sesizari. O a treia sesizare a venit din partea PRM care a reclamat PSD ca, in noaptea de sambata spre duminica, a continuat sa lipeasca afise electorale in scari de bloc, cu toate ca se incheiase deja campania electorala. Si aceasta sesizare a fost transmisa IJP.

 • Buletine de vot cu Cristian Adomnitei au fost distribuite intr-un colegiu gresit. Doua sectii de votare din localitatea Mosna, din colegiul nr. 1 din judetul Iasi, au fost inchise timp de 75 de minute, dupa ce s-a constatat ca au fost distribuite buletine de vot cu alti candidati decat cei care si-au depus candidaturile in respectivul colegiu. Astfel, potrivit Biroului Electoral Judetean Iasi, au fost distribuite buletine de vot din colegiul nr.7, unde printre candidati se afla si liberalul Cristian Adomnitei. "Practic, sectiile de votare au fost deschise cu intarziere, la ora 8.15. O alta problema a fost in localitatea Ungheni, unde au fost distribuite initial doar buletinele pentru votarea senatorilor", a declarat presei purtatorul de cuvant al BEJ Iasi, Marian Grigoras. Potrivit acestuia, procesul de votare se desfasoara acum in conditii normale in ambele localitati.

 • O sectie de votare din muncipiul Targoviste a functionat, duminica, timp de aproape patru ore, cu urnele nesigilate, presedintele sectiei motivand ca a fost o scapare organizatorica. Purtatorul de cuvant al Prefecturii Judetului Dambovita, Andreea Ionescu, a declarat ca este vorba despre sectia numarul 49 din Targoviste, care functioneaza la Scoala Normala din municipiu, unde pana in jurul orei 11.00 urnele nu au fost sigilate. Andreea Ionescu a mentionat ca motivatia presedintelui sectiei de votare a fost ca foarte multe persoane s-au inghesuit sa voteze la ora 7.00, la deschiderea urnelor, fiind o scapare organizatorica. Potrivit sursei citate, prefectul judetului Dambovita Mirel Lazar, a mers la sectia de votare pentru a remedia situatia, procesul de votare la sectia respectiva desfasurandu-se acum in conditii normale.
 • Procesului electoral la o sectie de votare din comuna constanteana Oltina a fost intrerupt, duminica, la dispozitia BEJ, dupa ce s-a semnalat disparitia stampilei de control, iar Prefectura Constanta a dispus confectionarea unei noi stampile. Loctiitorul BEJ Constanta, judecatorul Lucian Lica, a declarat ca imediat dupa semnalarea disparitiei stampilei de la sectia de votare nr.456 din Oltina a fost dispusa suspendarea temporara a alegerilor. El a mai spus ca in cazul presedintelui sectiei de votare din Oltina, Anisoara Batal, potrivit legii, a fost sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, care va efectua cercetari pentru neglijenta in serviciu. O alta neregula a fost semnalata de presedintele Centrului pentru Resurse Civice, Cosmin Barzan, care, in calitate de observator la alegerile parlamentare de duminica, a declarat ca la o sectie de votare din orasul Navodari ar fi existat o tentativa de vot cu o carte de identitate falsificata. Cosmin Barzan spune ca a fost informat de obseravtorul delegat la sectia de votare nr.304 ca un alegator ar fi incercat sa isi exprime dreptul de vot cu o carte de identitate scanata si plastifiata si ca acest alegator nu a fost lasat sa voteze.
 • Mai multi ploiesteni au fost informati, duminica, prin telefon, ca s-au furat stampilele sau au luat foc sectiile de votare unde erau arondati, acestia fiind indrumati spre sectii din alte colegii sau sectii suplimentare din centrul Ploiestiului. "O campanie de dezinformare menita sa indeparteze oamenii de a se prezenta la vot se desfasoara prin telefon. Mai multi alegatori ce locuiesc pe strazile 24 Ianuarie, Aleea Nalbei si Scorusului din municipiul Ploiesti, arondati sectiilor de votare numerele 6, 144 si 146 din Colegiul 12 Deputati au primit astazi apeluri telefonice prin care erau informati ca, la sectiile unde trebuie sa voteze, s-au furat stampilele sau au luat foc sectiile de votare", se arata intr-un comunicat al PSD Prahova. Ploiestenii au fost indrumati spre sectii din alte colegii sau sectii suplimentare din Centrul Ploiesti. In momentul de fata nu se stie daca autorii glumelor proaste sunt reprezentanti ai unor formatiuni politice sau pur si simplu tineri care se distreaza pe seama altora. "De asemenea, la iesirea de la urne, se desfasoara exit-poll-uri pe copii xeroxate ale listelor electorale permanente", conform aceluiasi comunicatul PSD. Reprezentantii Biroului Electoral Judetean Prahova au confiscat deja zeci de copii dupa listele electorale permanente pe care observatorii PD-L dintr-o sectie de votare din Ploiesti le foloseau pentru a realiza o evidenta paralela a prezentei la urne.
 • PNL Timis acuza PD-L de frauda electorala si a depus o seiszare la BEJ Timis in care sustine ca primari democrat-liberali ar aranjat cu medici din unele localitati sa elibereze mai multe certificate medicale prin care sa solicite urna mobila. Potrivit PNL Timis, in Periam, Cenei si in Secas, medicii ar fi colaborat cu primarii PD-L pentru eliberarea unor certificate medicale prin care sa poata solicita urna mobila. "La Periam, primarul PD-L, impreuna cu medicul din comuna, au eliberat, inainte de ziua votului, 200 de certificate medicale pentru urna mobila catre persoane persoane care sunt deplasabile, iar astazi trei dintre aceste persoane s-au prezentat la vot pe picioarele lor. La Cenei s-au eliberat 100 de certificate pentru persoane deplasabile”, a declarat Corina Tursie, de la PNL Timis. In plus, liberalii sustin ca, in localitatea Secas, “femeia de serviciu joaca rolul de agent electoral”, racoland de pe strada oameni pe care ii duce in cabina de vot si le indica pe cine sa voteze. Liberalii au depus o sesizare la BEJ Timis cu privire la aceasta situatie.
 • Primarul satului dambovitean Valea Voievozilor din comuna Razvad, este acuzat de PSD ca a fost violent fata de un localnic care si-a manifestat sustinerea pentru Alianta PSD+PC. PSD Dambovita spune ca Florescu Constantin a fost batut de primarul Coman Petre si de inca doua persoane care il insoteau. Florescu se intorcea de la sectia de votare, si, in dreptul bisericii, s-a intalnit cu alti localnici carora le-a spus ca il sustine pe candidatul PSD + PC, Adrian Tutuianu. Aflandu-se in zona, primarul Petre Coman si alte doua persoane au recurs la violenta fizica fata de acesta. Tutuianu, candidat pentru Colegiul 1 Senat, a mai semnalat faptul ca presedintele Organizatiei PD-L Fieni, Gheorghe Zarioiu, ar fi fost surprins dand mita electorala „constand in doua bucati galeti cu insemnele electorale PD-L si un sac varza numitului Dumitru Iulian, domiciliat in Fieni, str Oilor, nr. 3”. „Organizatia PSD Fieni a sesizat Postul de Politie din orasul Fieni cu privire la incalcarea legii 35/2008 privind alegerile parlamentare”, se arata in comunicatul remis NewsIn de PSD Dambovita.
 • Primarul comunei aradene Fantanele, Emil Otlacan membru in PSD, a sesizat Biroul Electoral de Circumscriptie (BEC) Arad ca in noaptea de sambata spre duminica au fost distribuiti in localitate fluturasi electorali in numele sau, prin care cetatenii erau indemnati sa voteze PD-L.
 • PSD Vrancea a reclamat la IPJ ca in doua comune din Vrancea ar fi distribuite buletine de vot deja stampilate, iar alegatorii care le-ar primi ar fi indemnati sa scoata din sectii buletinele nestampilate pe care le primesc de la comisia de votare. Potrivit unui comunicat de presa remis de catre Institutia Prefectului Vrancea, prima sesizare vizeaza satul Jiliste, din Slobozia Ciorasti. "Sesizarea se refera la faptul ca in localitate au fost imprastiate mai multe buletine de vot deja stampilate intr-unul dintre patrulatere, cu indicatia de a le introduce in urna si de a le scoate afara pe cele primite de la reprezentantii sectiei de votare”, se precizeaza intr-un comunicat remis de catre Institutia Prefectului Vrancea.
 • Filiala Dolj a PD-L a depus la Biroul Electoral Judetean (BEJ) doua sesizari in care ii acuza pe primarii din localitatile Segarcea si Melinesti ca stau in fata sectiilor de votare si indeamna alegatori sa voteze cu Alianta PSD+PC. Democrat-liberalii doljeni spun ca ambii edili stau ilegal in apropierea sectiilor de votare din Segarcea si Melinesti, indemnandu-i pe alegatori sa puna stampila pe Alianta PSD+PC. „Fapta constituie contraventie potrivit Legii 35/2008, respectiv continuarea propagandei electorale dupa incheierea acesteia, precum si sfatuirea, in ziua votarii, a alegatorilor la sediul sectiilor de votare sa voteze sau sa nu voteze un anumit partid politic, alianta politica, alianta electorala, organizatie a cetatenilor apartinand unei minoritati nationale sau candidat independent“, se arata in intampinarea depusa la BEJ Dolj. Totodata, PD-L Dolj reclama faptul ca, in comuna Cetate, au fost depuse 400 de cereri pentru urna mobila, iar mare parte dintre cereri poarta aceasi semnatura. Intr-o alta intampinare depusa la BEJ, democrat-liberalii il acuza pe reprezentantul PNL in cadrul sectiei nr.148 din Craiova ca si-a exercitat votul in cadrul acestei sectii, care apartine colegiului nr.4, desi domiciliul sau se afla pe raza colegiului nr.3.
 • Primaria comunei Cosbuc din judetul Bistrita-Nasaud, condusa de un edil PSD, este acuzata de liberali ca imparte ajutoare de incalzire cetatenilor exact in ziua scrutinului, pentru a le influenta votul, primaria fiind amplasata la mai putin de 50 de metri de sectia de votare. Potrivit Biroului Electoral Judetean Bistrita-Nasaud, sesizarea a venit din partea reprezentantului PNL in biroul sectiei de votare din localitatea Cosbuc, deranjat ca „primaria si-a gasit exact ziua votului sa imparta ajutoare pentru incalzire”. "Daca o primarie vrea sa lucreze ore suplimentare, noi nu ii putem interzice acest lucru. Daca nu exista motive intemeiate sa credem ca prin aceasta se influenteaza procesul de votare, nu avem motive sa intervenim”, a declarat presedintele BEJ, judecatorul Ilie Ursu. Contactat telefonic, primarul comunei Cosbuc, Niculae Anghel, a declarat ca nu el a fost cel care i-a chemat pe oameni sa isi incaseze ajutoarele de incalzire, ci casierita. "Habar nu am avut ca i-a chemat. Din cate mi-a spus, sunt oameni care locuiesc la munte si care nu vin decat duminica la biserica si au chemat-o de acasa sa le dea banii. Nu a fost nimic altceva”, a spus Anghel.
 • PD-L Timis a depus o plangere la Politia din orasul Faget referitoare la faptul ca reprezentantii PSD au transportat la sectiile de votare mai multi alegatori. "Am observat ca social-democratii au transportat cu microbuzul scolar din Faget, oamenii la vot. Seful Politiei Rutiere de acolo, sesizat de noi, i-a luat cheile soferului microbuzului si i-a cerut sa se reintoarca dupa ele cand va aduce hartie scrisa de la Consiliul Judetean care sa ateste ca are voie sa transporte alegatorii", a declarat corespondentului NewsIn, purtatorul de cuvant al PD-L Timis, Oana Gaita. Democrat-liberalii au depus o plangere la politia din localitate si urmeaza sa o transmita si BEJ Timis.
 • PSD Prahova a semnalat catre Biroul Judetean Electoral mai multe nereguli constatate duminica, legate de faptul ca alegatorii au primit bani in urma votului si ca au fost dusi la urne cu diferite masini apartinand unor candidati. "In Colegiul 9 Deputati din zona Filipestii de Targ-Gorgota, au aparut autoturisme taxi, de culoare galbena, care aduc alegatorii de la domiciliu pana la sectiile de votarem, autoturisme ce apartin lui George Ionescu, candidatul PD-L in acest colegiu", se arata intr-un comunicat de presa al PSD Prahova. De asemenea, social-democratii sustin ca neregulile se tin lant si in Colegiul 3 Deputati Baicoi-Floresti. "Aici a fost observat presedintele organizatiei PD-L Filipestii de Targ, Toader Serea, in timp ce coordona trei autoturisme care ii dusesera pe localnici la sectiile de vot, dupa care ii recompensa pe alegatori cu sume de bani. Masinile folosite sunt un Matiz (B-54-HTP) si doua Dacia Logan (B-81-UDN si B-62-HLD)", se mai arata in comunicatul PSD.
 • Aproape 20 de buletine de vot care contineau numele candidatilor din Colegiul 2 pentru Camera Deputatilor Ramnicu Valcea-Sud au fost gasite, duminica, intr-o sectie de votare din Colegiul 6 Horezu pentru Camera Deputatilor, la sectia din Negreni, comuna Costesti. Potrivit judecatorului Mugurel Gheorghita, presedintele Biroului Electoral Judetean, buletinele nu contineau stampila "votat" pe numele candidatului PD-L, asa cum fusese vehiculata initial informatia despre acest incident. "In niciun caz aceste buletine nu erau stampilate, altfel ar fi fost grav. Au fost descoperite in timpul procesului de vot si au fost anulate. In mod cert, buletinele au fost sigilate gresit de catre cei de la tipografie, insa aceasta situatie a fost remediata, fara a afecta procesul de vot de la Negreni”, a declarat judecatorul Gheorghita.
 • PNG Prahova sustine ca PSD aduce oamenii la vot cu autobuze, in Colegiul 8 pentru Camera Deputatilor Mizil, si, tot aici, primarul PSD al localitatii Ciorani stationeaza in interiorul sectiilor de votare, amenintandu-i pe reprezentantii altor partide politice, transmite corespondentul NewsIn. PNG Prahova a depus contestatie si la Biroul Electoral Judetean. "Partidul Noua Generatie Crestin-Democrat – Filiala Prahova protesteaza impotriva modului in care se desfasoara campania electorala in comuna Ciorani, la sectiile nr. 368, 369 unde s-au constatat mai multe nereguli", se arata intr-un comunicat al partidului. "Membrii Partidului Social-Democrat aduc oamenii la vot cu autobuze care au lipite afise cu candidatii si insemnele respectivului partid, iar presedintii sectiilor de votare 368 si 369 permit accesul in cabina de vot a cate 2-3 persoane, fara probleme medicale. Unii dintre ei invoca faptul ca ar fi orbi, neavand niciun certificat medical prin care sa ateste acest lucru incalcand prin aceasta prevederile art. 42 alin. 20, 21 din Legea 35/2004", se mai arata in comunicat. De asemenea, spun cei de la Noua Generatie, "primarul localitatii stationeaza in interiorul sectiilor de votare, ameninta reprezentantii partidelor politice si observatorii independenti cu amenda si excluderea din sectiile de votare in caz ca mai protesteaza impotriva acestor nereguli".
 • PD-L a sesizat BEM ca, in cartierul Pajura, reprezentanti ai PSD imparteau plicuri cu bani persoanelor care se intorceau de la vot, iar PSD spune ca in Colegiul 25 Camera Deputatilor, reprezentantii PD-L cumparau cu 50 lei voturile alegatorilor. In legatura cu sesizarea facuta de PD-L, cu privire la faptul ca la Sectia de votare 162, care apartine Colegiului 3 Senat, s-au descoperit aproximativ 200 de buletine de vot care erau pentru Colegiul 4 Senat. Reprezentantii BEM au declarat ca reclamatia a fost confirmata de catre presedintele sectiei, iar voturile de la Colegiul 4 Senat, introduse in urne, vor fi anulate dupa incheierea alegerilor. De asemenea, conform BEM, se pare ca 140 de buletine din cele 200 au fost stampilate si introduse in urne. Totodata, de la patru sectii de votare din Bucuresti, respectiv Sectiile nr 558, 647, 899 si 278 a disparut cate o stampila. Dupa inchiderea urnelor, se vor face verificari.