"De mult imi doream sa votez un Bratianu si azi am votat un Bratianu. Am votat pentru certitudinea unui viitor mai bun, pentru cei care au cu adevarat capacitatea sa duca Romania pe un drum mai bun", a declarat Ludovic Orban.

Ministrul transporturilor s-a prezentat la vot, in Colegiul 14, insotit de doi candidati PNL, Bogdan Bratianu pentru Colegiul 14 si Danut Fleaca pentru Colegiul 5.

Orban a explicat ca s-a prezentat la vot asa de dimineata intrucat in calitate de coordonator al campaniei electorale pe Bucuresti trebuie sa urmareasca procesul electoral in tot Bucurestiul.

Sectiile de votare s-au deschis la ora 7.00 si se vor inchide la ora 21.00.

Pentru aceste alegeri s-au tiparit aproximativ 41,5 milioane de buletine de vot, dintre care 1,2 milioane de buletine sunt destinate sectiilor de votare din strainatate. Acest numar a fost calculat in functie de numarul alegatorilor la care s-a adaugat o rezerva de 10%, potrivit Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului.

Noul sistem de vot uninominal a redus numarul modalitatilor de a vota. Astfel ca din cei 18,328,646 de cetateni romani cu drept de vot, potrivit datelor furnizate de BEC, un procent considerabil, reprezentand romanii care din diverse motive nu se afla in localitatea de domiciliu, nu isi va putea exercita acest drept.