Directorul general al Companiei Nationale a Uraniului (CNU) le-a vorbit, duminica, 23 noiembrie, minerilor de la sucursala Crucea, din Suceava, in sala cantinei, ocazie cu care i-a anuntat ca le-a virat pe card cate 1.500 de lei, reprezentand primele acordate cu ocazia Zilei Minerului, sarbatoare care apare in calendar in luna august.

Contactat de NewsIn, Moldovan a spus ca a acordat primele abia in luna noiembrie pentru ca asa a decis conducerea Companiei. "Se acorda in functie de cum decide CNU, in functie de realizarile pe care le au oamenii", a declarat directorul general al CNU. Iosif Moldovan a declarat ca nu doar minerii de la sucursala Crucea au primit prime pentru Ziua Minerului, ci si angajatii celorlalte trei sucursale.

Contactat de NewsIn, directorul sucursalei Feldioara, Vasile Constantin, a declarat ca minerii sucursalei pe care o conduce au primit prime cu ocazia Zilei Minerului, dar undeva in lunile iulie-august, dupa ce s-a stabilit in comisia paritara (ce curprinde reprezentanti ai conducerii institutiei si ai sindicatului) ca aceste sume sa fie acordate inainte de vacanta de vara. Directorul spune ca nu isi aminteste exact suma care a fost acordata in 2008 minerilor de la sucursala Feldioara, dar ca aceasta a fost de aproximativ 150 de lei.

Directorul sucursalei Banat, Stefan Clapan, a declarat ca nu mai tine minte daca au fost acordate aceste prime in 2008. "De obicei primesc, asa scrie in Contractul Colectiv de Munca", a declarat el, precizand ca sumele se acorda de obicei in luna august.

Directorul sucursalei Bihor nu a putut fi contactat, iar contabila societatii a recomandat ca orice intrebare sa fie adresata in scris.

Potrivit directorului sucursalei Crucea, Nicolae Biea, sumele aferente primelor au fost acordate din fondurile sucursalei. "Nu am sarbatorit in august Ziua Minerului pentru ca am avut probleme cu productia. Ne chinuim sa supravietuim. Acum, in noiembrie, am reusit sa recuperam productia", a spus acesta.

Iosif Moldovan candideaza din partea UDMR la Camera Deputatilor, in colegiul cu numarul 9 din Suceava.

In colegiul numarul 9 Suceava sunt arondate localitati precum Vatra Dornei, Brosteni, dar si Crucea - localitate unde Compania Nationala a Uraniului are o sucursala.

Surse din Agentia Nationala de Integritate au declarat miercuri ca institutia declanseaza procedura de verificare din oficiu a averii directorului general al Companiei Nationale a Uraniului, Iosif Moldovan, candidat la alegerile parlamentare, pentru nedepunerea declaratiilor de avere si de interese.
Directorul general al Companiei risca sa primeasca si amenda maxima, de 500 de lei, pentru nedepunerea celor doua documente.

Moldovan a precizat joi ca averea sa nu este verificata de ANI, argumentand ca nu a fost anuntat de aceasta institutie ca s-a declansat procedura de control in cazul sau.