"Cel mai apropiat partid de noi a fost PNL, fiindca timp de patru ani am fost in Guvern impreuna, am fost in coalitie, deci probabil ca o intelegere ar fi cel mai usor de incheiat cu PNL, dar, dupa sondajele de opinie publica, ar mai fi nevoie si de altcineva sau ar putea sa existe o alta formula de guvernare. Cu PSD si PD-L e putin mai greu, ca am avut o serie de divergente, o serie de litigii. Eu in acest moment nu vreau sa fac o diferentiere intre aceste doua formatiuni, cu amandoua formatiuni ar fi posibila o colaborare, dar dupa negocieri foarte concrete si foarte dure”, a declarat Marko Bela, in cadrul unei conferinte de presa.

Liderul Uniunii a afirmat ca o parte a negocierile se refera la acceptarea, in programul de guvernare al viitoarei coalitii, a unor elemente cheie din programul electoral al UDMR, cum ar fi dezvoltarea infrastucturii regionale, reorganizarea regiunilor de dezvoltare, legea minoritatilor sau chiar intocmirea unui buget pe proiecte, care sa fie valabil pentru mai multi ani, nu doar pentru unul.

Marko Bela a tinut sa sublinieze ca aliantele post-electorale se fac dupa alegeri. "Nu dorim nici in mod direct, nici in mod indirect, sa ne exprimam o optiune”, a spus liderul UDMR.