Prin scrisoarea sa, Theodor Paleologu incearca sa-i convinga pe liberalii de toate orientarile sa se pronunte prin vot pentru o noua guvernare de dreapta care sa mentina PSD in opozitie."Scrisoarea mea se adreseaza unui spectru foarte larg de liberali, de la militantii PNL la cei care, mai degraba anarho-liberali, nu voteaza de obicei. Pe toti vreau sa-i conving de iminenta pericolului revenirii la putere a PSD intr-un context de criza care-i reactiveaza in forta rezervele ideologice socialiste. Ne aducem cu totii aminte de statul-PSD din perioada 2000-2004, cand practic orice opozitie fusese redusa la tacere. O noua guvernare PSD ar folosi criza ca pretext pentru un clientelism inca si mai strasnic, bazat de data asta pe critica ideologica a "capitalismului de dreapta". Mergeti afara si uitati-va cum s-au impanzit din nou strazile cu steaguri, panouri si pancarte rosii: este imaginea exacta a ceea ce se pregateste", sustine Paleologu.

Democrat-liberalul sustine ca principala batalie electorala se duce intre PD-L si PSD. Din acest motiv ar fi necesara o alianta postelectorala intre cele doua partide ce se revendica drept liberale, alianta care sa asigure mentinerea si implementarea unor masuri de dreapta, precum cota unica de 16% sau eliminarea a 100 de taxe si impozite. "Pentru electoratul liberal votul util este votul PD-L (...) Este in interesul Partidului National Liberal sa se alieze la guvernare cu PD-L si nu cu PSD. Alianta tacita din ultimii ani dintre PNL si PSD a deceptionat pe multi liberali. Dar trecerea la o alianta pe fata, la guvernare, intre PSD si PNL ar fi un adevarat dezastru pentru acesta din urma. PNL nu isi poate permite sa devina o simpla remorca a restaurarii PSD-iste", sustine Theodor Paleologu.

El considera ca partidele de dreapta trebuie fortate sa colaboreze prin votul exprimat de alegatori la 30 noiembrie. "Invit, asadar, pe toti liberalii, de toate obedientele si orientarile, sa reinnoiasca prin votul lor Alianta cistigatoare din 2004, sa oblige prin votul lor partidele de dreapta sa conlucreze intr-o noua guvernare", conchide Paleologu.