„Exista un contract cu firma de taxi Terafan care va pune la dispozitie 350 de masini pentru ziua votului, cu care vom asigura transportul buletinelor de vot”, a declarat prefectul marti in cadrul unei conferinte de presa. In restul localitatilor din mediul urban au fost asigurate autobuze, iar la nivelul celorlalte comune sarcina transportarii buletinelor de vot apartine primarilor.

Prefectul a mai afirmat ca exista la nivelul judetului 79 de sectii monitorizate care vor transmite prin SMS prezenta la vot, iar in baza acestor date se va da publicitatii prezenta la vot la nivelul judetului, la ora 10, 14, 18 si 21.

Totodata, Platon a afirmat ca instructajele cu presedintii de sectii de votare au decurs bine.
„Credem ca presedintii au inteles relativ bine modul de intocmire al proceselor verbale”, a afirmat prefectul.
Acesta a mai spus ca presedintilor de sectii de votare li s-a inmanat si 9 bonuri a cate 8 lei, care au fost acordate in locul pachetului cu hrana care trebuie asigurat de catre autoritati celor 9 membri din sectia de votare.

„Pentru a evita problemele din trecut, cand trebuie sa asiguram logistica si pentru impartirea hranei, am avut probleme ca de ce nu exista hrana de post si asa mai departe, am ales varianta bonurilor de masa. Asa, fiecare membru al sectiei de votare isi va cumpara ce doreste de mancare. Bonurile sunt valabile pana in data de 31 decembrie, iar firma care le-a emis va deconta si la magazinele satesti contravaloarea hranei cumparate”,
a spus prefectul.

Totodata, Calin Platon a afirmat ca din cele 588 de sectii de votare, 7 au fost dotate cu statii radio, 15 au telefonie fixa de la Zapp, 44 au telefonice fixa de la Romtelecom si 523 au fost dotate cu telefoane mobile, iar numerele au fost puse in functiune de ieri, ele fiind operationale pana duminica.

La nivelul judetului Cluj exista 595.946 de persoane trecute pe listele electorale permanente si se vor tipari 1.320.000 de buletine vot. Acestea vor fi distribuite marti si miercuri, vor ramane la primarii pana sambata, sub paza, cand vor fi preluate de presedintii sectiilor de votare.