Sondajul, realizat de catre site-ul de recrutare resurse umane YourJob arata ca multi dintre romani refuza sa mearga la vot in acest an.

La intrebarea : „Care sunt planurile tale pentru week-endul 29-30 noiembrie”, avand in vedere ca ziua de 1 Decembrie este zi libera, doar 37% dintre respondenti au spus ca vor merge la vot. Dintre acestia, 9% au sus ca pleaca intr-o scurta vacanta, dar ca merg la vot, iar 28% au raspuns ca vor ramane acasa si vor vota.

Dintre cei 68% care au spus ca nu vor merge la vot, 40% sunt respondenti care au spus ca vor ramane acasa, iar 23% au fost respondenti care spun ca vor pleca intr-o scurta vacanta.

Romanii vor merge in ultima duminica a lunii noiembrie, pe 30, sa-si aleaga, in premiera, prin vot uninominal, noul Parlament. Totusi, avand in vedere faptul ca 1 Decembrie este Ziua Nationala, decretata drept zi libera, o parte dintre ei au ales sa aiba o vacanta prelungita de pe 29 noiembrie pana pe 2 decembrie. Votarea se poate face doar in localitatile de domiciliu, iar cei aflati in tranzit nu vor putea vota pe liste suplimentare.