Cristina Traila, candidat PD-L in colegiul 21 pentru Camera Deputatilor, a afirmat, vineri, ca primarul Marian Vanghelie a dispus demontarea si distrugerea bannerelor si afiselor PD-L si PNL din sector, cu toate ca dispunerea acestora s-a facut legal, in urma unei autorizatii primite de la firma Luxten. "Marian Vanghelie si-a imaginat ca este un latifundiar, iar sectorul 5 este sectorul sau. Au reusit sa fure sloganurile PD-L, acum fura steagurile si bannerele", a declarat Traila.

Ea a precizat ca PD-L a depus plangere la sectia 17 de Politie si ca va depune una similara si la Biroul Electoral Central. In sprijinul afirmatiilor lor, pedelistii au prezentat un film in care apar niste lucratori, imbracati in uniformele Politiei comunitare si ale ADP, care demonteaza bannerele partidului la intersectia dintre Calea 13 Septembrie si Trafic Greu si dintre strazile Carol Davila si Elefterie, incident ce a avut loc in cursul zilei de joi.

Pedelistii intentioneaza sa depuna si o plangere penala impotriva lui Vanghelei pentru abuz in serviciu. "Vanghelie isi permite sa abuzeze si sa utilizeze institutii ale statului in folosul sau si al PSD: politia comunitara, ADP si firmele de salubritate, care sunt platite tot din bani publici. Primarul se foloseste de banul public in campania electorala in blocarea accesului nostru la o publicitate demna", a spus Gheorghe Udriste, candidat in colegiul 10 de Senat.

Candidatii democrat-liberali din sector sustin ca incidentele de joi sunt doar ultimele dintr-o serie mai lunga. Astfel, Rodica Toth, candidat in colegiul 20 pentru Camera, sustine ca unele corturi de campanie ale PD-L au fost tocate, inclusiv scheletul metalic, si resturile au fost lasate pe amplasamentul initial.