"Dezbaterea la care m-ati invitat nu poate avea loc vineri. Intalnirea a fost deja programata, cu acordul dumneavoastra si al domnului Geoana, si va avea loc de patru ori, in zilele de miercuri, joi si vineri ale saptamanii viitoare. Va reamintesc ca aceste dezbateri televizate au fost programate cu mai mult de o saptamana in urma si ele urmaresc tocmai informarea publicului asupra situatiei economice si a solutiilor de combatere a crizei. Sper sa va prezentati la aceste dezbateri, desi acest lucru nu e sigur dat fiind faptul ca ati evitat pana acum orice discutie televizata alaturi de un lider de partid. Pana acum dumneavoastra si dl Geoana ati refuzat sa va prezentati alaturi de mine la dezbaterea organizata de Grupul pentru Dialog Social (11 noiembrie) si la dezbaterea pe care o propus-o Realitatea TV (17 noiembrie)", se arata in comunicatul remis de Stolojan.

De asemenea, liderul PD-L critica masurile luate de Cabinetul Tariceanu. "Dumneavoastra le-ati oferit (romanilor - n.r.) o ploaie de ordonante de urgenta care se vor aplica de la 1 ianuarie 2009 sau de la mijlocul anului viitor, adica intr-o perioada in care dumneavoastra nu veti mai guverna. De aceea, va solicit sa mentionati o singura masura anticriza luata de guvernul dumneavoastra si aplicata acum", a afirmat Stolojan.

In comunicat se mai afirma ca PD-L este primul partid care a elaborat un program anticriza, iar Guvernul Tariceanu a copiat doar, "cu greseli", unele masuri din acesta. "Noi nu facem din criza o masina de adunat voturi, ci ne pregatim de o buna guvernare. Credem, din acest motiv, ca ar trebui sa incetati sa speculati politic dificultatile economice cu care se confrunta milioane de romani. Ar trebui sa nu mai faceti campanie electorala de la sediul guvernului. Daca aveti un program de masuri care se pot aplica in ultimele dumneavoastra zece zile de guvernare, sper sa-l prezentati la dezbaterile deja convenite", a incheiat Stolojan.