Pe de alta parte, democrat-liberalii nici nu vor sa auda de posibilitatea ca Tariceanu sa fie din nou nominalizat ca premier in cadrul unei aliante refacute intre PNL si PD-L. "Cine sa-l ia in seama pe Tariceanu? Liberalii vor uita de aceasta conditie pana la usa camerei in care se vor derula negocierile. El crede ca poate pune conditii, insa nu avem nici o incredere in el", vicepresedintele PD-L Cezar Preda, negand insa posibilitatea unor discutii cu PNL inainte de scrutinul din 30 noiembrie. Preda a precizat totusi ca nu vede o alternativa la liberali. "Este clar ca noi nu vom guverna cu PSD. Ca vor fi cativa liberali sau PNL in ansamblu, vom vedea dupa alegeri", a adaugat Preda.

Alti pedelisti nu sunt chiat atat de fermi in privinta viitorilor parteneri de guvernare. De exemplu, Radu Berceanu ia in calcul atat o alianta cu PNL, cat si una cu PSD. "Va voi spune ce poate stiti deja: am spus ferm, si ne tinem de cuvant, ca nu vom avea nici o discutie preelectorala, iar pe de alta parte suntem dispusi sa luam in calcul orice alianta postelectorala", a declarat Berceanu , precizand ca un nou guvern care sa-l aiba tot pe Tariceanu in frunte este exclus din start. "Calin Popescu-Tariceanu simte ca ii fuge pamantul de sub picioare, iar de cand cu uzinele Dacia vine si spune ca el si cu presedintele gandesc la fel, chestie care mi se pare de un jeg de neiertat. Insa partidele nu trebuie confundate cu persoanele care vremelnic le conduc. Pe noi nu ne intereseaza daca Tariceanu este la PNL, ci rolul lui in aceasta constructie. La nivelul partidului, nu s-a discutat in ce functie am fi dispusi sa-l acceptam, dar daca ma intrebati pe mine personal, eu nu l-as accepta in niciuna", a declarat Berceanu.

Berceanu a infirmat existenta unei decizii a PD-L legate de posibilitatea unor discutii preelectorale cu PNL. "Politica este un sport de echipa, nu un sport individual. O asemenea discutie este absolut inoportuna. Acum n-avem de ce sa discutam pentru ca negocierile se bazeaza pe procentele fiecarei parti", a conchis pedelistul.