Maria Eugenia Barna, reprezentanta a organizatiei de femei din confederatia sindicala, a fost aleasa cu majoritate de voturi in functia de vicepresedinte al CNSLR-Fratia si este candidat al Aliantei PSD±PC in Colegiul 4 din judetul Timis. Tot ieri, liderii sindicali au decis consolidarea parteneriatului cu PSD in scopul "promovarii pe scena politica a intereselor membrilor de sindicat si apararii drepturilor acestora".

"Dorim sa realizam un mecanism eficient de consultare si informare reciproca vizand initiative politice ale PSD ce privesc aspecte sociale si economice din Romania, inclusiv prin formarea de cluburi social-democrate", se mai arata in rezolutia cu privire la partidele politice votata in unanimitate de reprezentantii CNSLR-Fratia.

Delegatii au acceptat, de asemenea, modificarea statutului confederatiei sindicale pentru a i se face loc in conducere si Claudiei Petcu, sotia lui Marius Petcu, reales presedinte al organizatiei. Claudia Petcu este si ea inscrisa in cursa electorala, tot din partea PSD±PC, in Colegiul 8 pentru Camera Deputatilor din sectorul 2. De altfel, la dezbaterile Congresului Extraordinar al CNSLR-Fratia au participat si lideri ai PSD, in frunte cu presedintele Mircea Geoana.