"Suma vehiculata este intre 30.000 si 50.000 de euro, cam asta este suma. Este vorba de mai multe contracte cu Transelectrica”, a declarat avocatul Steluta Cataniciu, cu referire la suma pe care Pop ar fi primit-o de la denuntatorul sau pentru a-i facilita acestuia, printr-un presupus trafic de influenta, incheierea unor contracte de lucrari cu SC Transelectrica (n.red. – luni Cataniciu a declarat pentru NewsIn ca ar fi vorba de contracte cu SC Electrica SA insa a revenit marti asupra informatiei).

Aceasta a reiterat acuzatiile ca dosarul lui Pop, tot avocat de meserie, ar fi politic, deoarece urmarirea penala a inceput in data de 12 noiembrie, asadar dosarul a fost instrumentat in doar cinci zile.

"Cel putin din datele pe care le am pana acum este clar un dosar politic, pentru ca nu poti sa fabrici un astfel de dosar in cinci zile, din care doua de weekend. Nimic nu justifica aceasta graba cu o satpamana inainte de alegeri”, a mai afirmat Steluta Cataniciu. Avocatul a mai spus ca dosarul are la baza autodenuntul omului de afaceri Petru Chis, iar fapta ar fi avut loc in luna decembrie 2007.

La momentul transmiterii acestei stiri, Virgil Pop inca nu a fost prezentat Curtii de Apel Cluj, unde urmeaza sa fie propus pentru mandat de arest preventiva pe 29 de zile. Daca la momentul alegerilor parlamentare Pop este privat de libertate, PNL Cluj si-ar putea pierde candidatul pentru Camera Deputatilor din colegiul numarul 8 – Turda.