Desi Traian Basescu l-a acuzat chiar acum doua saptamani ca pune la cale „a doua lovitura de stat” impreuna cu Dan Voiculescu si cu Tariceanu, Hrebenciuc nu ii poarta pica presedintelui, ba dimpotriva, il apreciaza pentru simtul politic pe care acesta il are.

„Traian Basescu, ca om politic, este un animal politic in adevaratul sens al cuvantului, are touch (contact - n.n.) cu alegatorii”, a spus liderul PSD intrebat fiind daca l-a deranjat acuzatia sefului statului referitoare la asa-zisa lovitura de stat - a doua suspendare a presedintelui.

Hrebenciuc a explicat ca nu se pune problema ca Basescu sa fie suspendat si ca nu a participat la nici o discutie pe acest subiect cu vreun lider politic, pentru ca „nu crede in aceasta solutie”.

Intrebat de ce Traian Basescu ii pomeneste numele de cate ori face o acuzatie la adresa clasei politice, a sugerat ca seful statului ar fi aflat de la anumite persoane niste lucruri neadevarate: „Eu pot sa stau la masa cu Traian Basescu, nu am nici o problema. Nu incap intre noi probleme doctrinare. Nu stiu de ce ma acuza cand ma acuza, eu nu am facut nimic rau. Se alinta... Nu stiu ce informatii are Traian Basescu ca as fi facut, dar este dezinformat. Eu nu simt pentru el nici macar adversitate”. Pe Basescu il considera un om rational si responsabil cand e vorba de lucrurile importante pentru tara, asa ca este convins ca va negocia cu succes cu acesta, pentru ca a mai facut-o.

„Sunteti pregatit sa negociati cu Traian Basescu?” „Am fost tot timpul pregatit sa negociez cu Traian Basescu... In ultima vreme nu m-am mai intalnit cu el...” „Aveti canale de comunicare cu Palatul Cotroceni?” La aceasta intrebare, ca si la urmatoarea legata de subiectul ultimei negocieri intre el si Basescu, negociatorul-sef al PSD a raspuns razand: „Vreti prea multe de la primul interviu”. „Se negociaza greu cu Basescu?” „Depinde, daca ii rezolvi ceva, e usor sa negociezi cu el... In ultimul an nu am negociat nimic.”
Totusi, a spus cate ceva despre cum ar putea sa arate viitorul guvern, evident unul PSD-PNL. Hrebenciuc a spus ca, dupa cum vede el lucrurile, PSD va castiga alegerile cu 5% in fata PD-L, deci va avea dreptul sa initieze formarea unei aliante la guvernare, iar presedintele nu va refuza o varianta de guvern PSD-PNL.