Avocata acestuia, consilierul local al PNL Cluj, Steluta Cataniciu, a declarat luni, corespondentului NewsIn, ca Pop a fost ridicat luni dupa-amiaza, cu mandat de aducere, dintr-un restaurant din municipiul Turda, si va fi prezentat marti Tribunalului Cluj cu propunere de arest preventiv pe 29 de zile.

„Domnului Pop i s-au adus invinuiri de trafic de influenta, pentru ca ar fi promis unui om de afaceri din Oradea, care, din cate am inteles, este apropiat al fostului primar PD, Filip (n.red . – fostul primar al municipiului Oradea, democrat-liberalul Petru Filip), contracte de lucrari cu SC Electrica SA Bucuresti”, a declarat Cataniciu.

Aceasta a mai spus ca fapta pentru care omul de afaceri s-a autodenuntat a avut loc in luna decembrie a anului trecut, iar urmarirea penala impotriva lui Virgul Pop a inceput in data de 12 noiembrie 2008.

„Nu pot sa interpretez acest dosar decat politic, avand in vedere ca punerea sa in miscarea s-a intamplat cu 7 zile inainte de alegeri. Mai mult, cand i s-au adus la cunostinta invinuirile, noi am facut o cerere pentru pregatirea apararii, iar aceasta cerere a fost respinsa, incalcandu-i-se astfel clientului meu dreptul la aparare”, a mai spus Cataniciu.

In situatia in care Virgil Pop este arestat preventiv, PNL ramane fara candidat pe colegiul 8 – Turda pentru Camera Deputatilor.

Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara a declarat luni, corespondentului NewsIn, ca actiunea de luni a DNA Cluj o interpreteaza ca un atac politic. „Este un atac clar in vedereadestabilizarii PNL in judetul Cluj. Am incredere in instanta”, a afirmat Nicoara.

Contactat de NewsIn, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a confirmat ca Serviciul Teritorial Cluj a emis in cursul zilei de luni o ordonanta de retinere pe numele lui Virgil Pop.